Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Șeful ONU cere distrugerea globală imediată a industriei combustibililor fosili: "E incompatibilă cu supraviețuirea umană"

Postat la: 29.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Antonio Guterres, liderul Organizației Națiunilor Unite, a cerut distrugerea imediată și la nivel global a industriei energetice a lumii, deoarece, susține acesta, combustibilii fosili sunt "incompatibili cu supraviețuirea umană".

Secretarul general al organizației a mai declarat la o conferință recentă: „Toată această acțiune trebuie să fie globală. Trebuie să fie imediată și să înceapă cu principala problemă din centrul crizei climatice care cauzează poluare - industria combustibililor fosili."

„Să recunoaștem faptele. Nu este o simplă problemă legată de emisiile combustibililor fosili. Soluția este clară. Lumea trebuie să elimine treptat combustibilii fosili într-un mod just și echitabil, lăsând petrolul, cărbunele și gazele în pământ, acolo unde le este locul, și stimulând masiv investițiile din surse regenerabile, într-o tranziție justă."

„Planurile industriei combustibililor fosili trebuie să fie planuri de transformare care să reflecte tranziția unei companii către energie curată și departe de produse incompatibile cu supraviețuirea umană."

Un raport de la Climate Depot a explicat însă că, „în ciuda respingerii fervente din partea lui Gueterres a consumului de combustibili fosili, Organizația Națiunilor Unite deține o întreagă flotă de avioane și este cunoscută pentru găzduirea unui summit anual somptuos despre climă, la care vin nu mai puțin 400 de avioane private... "

Niciunul dintre aceste avioane nu a efectuat, până acum, acele călătorii care să folosească fie energie solară, fie eoliană. Apoi, chiar și Associated Press, care susține ideologiile încălzirii globale ale extremei stângi, a precizat că afirmațiile lui Guterres au fost „o tiradă împotriva companiilor de combustibili fosili".

Însăși ONU a pedalat pe aceste idei draconice, notând că, dacă nu urmăm ordinele lui Guterres, „Ne îndreptăm spre dezastru". El a spus că doar prin reducerea emisiilor de carbon cu 45% până în 2030, lumea va evita o creștere a temperaturii cu 2,8 grade Celsius, ceea ce ar fi, potrivit acestuia, o „catastrofă".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE