Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Șeful gazelor pe Europa: La iarnă vom raționaliza consumul și marilor consumatori industriali li se va tăia aprovizionarea!

Postat la: 05.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Operatorii de transport și înmagazinare a gazelor naturale din Europa iau în calcul toate scenariile posibile pentru iarna viitoare, inclusiv pe cel extrem în care nu vor exista deloc livrări de la gigantul rus de stat producător Gazprom.

In acest caz consumul va trebui raționalizat, spune CEO-ul operatorului național de transport al Danemarcei, Torben Brabo, care este și președintele Gas Infrastructure Europe (GIE), organizația profesională reprezentativă a companiilor de profil din Uniunea Europeană. Într-un interviu, Brabo arată că planurile Comisiei Europene de înlocuire a gazului rusesc, prin majorarea importurilor de gaze naturale lichefiate (LNG) din alte surse și prin creșterea producției interne de biometan, sunt probabil prea optimiste, deși „fiecare miliard de metri cubi în plus contează". El spune că, în caz de penurie, consumul populației, al școlilor și al spitalelor va fi prioritizat, în timp ce unora dintre marii consumatori industriali li se va tăia aprovizionarea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE