Șeful armatei SUA: Ucrainei i-au mai rămas 30 de zile de luptă pentru ca actuala contraofensivă să reușească
Postat la: 10.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ucrainei mai are puțin mai mult de 30 de zile de luptă înainte ca vremea să-i împiedice contraofensiva, spune șeful armatei SUA. În cadrul programului BBC de duminică cu Laura Kuenssberg, generalul Mark Milley a spus că vremea rece ar îngreuna manevrele Ucrainei.
El a recunoscut că ofensiva a mers mai încet decât se aștepta, dar a precizat că „încă sunt lupte grele.
„Ucrainenii fac progrese constante", a spus generalul Milley care a precizat că este prea devreme pentru a spune dacă contraofensiva a eșuat, pentru că armata Kievului „progresează într-un ritm foarte constant prin primele linii rusești".
„Mai rămâne un timp rezonabil, probabil vreo 30 până la 45 de zile de luptă, așa că ucrainenii nu au terminat.
„Sunt bătălii care nu s-au încheiat... nu au terminat partea de luptă a ceea ce încearcă să realizeze".
Contraofensiva Kievului, care a fost lansată în vară și are ca scop eliberarea teritoriului ocupat de ruși în Ucraina, a înregistrat până acum doar mici câștiguri.
Dar generalii ucraineni susțin că au spart prima linie de apărare a Rusiei în sud.
„Am spus chiar la începutul acestui război că va fi lung, lent, greu și va produce un mare număr de victime și exact asta este", a spus generalul Milley.
În același interviu, amiralul Sir Tony Radakin, șeful armatei Regatului Unit, a declarat că „Ucraina câștigă și Rusia pierde".
„Aceasta se datorează faptului că scopul Rusiei a fost de a subjuga Ucraina și de a o pune sub controlul său", a spus el.
„Asta nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla niciodată și de aceea Ucraina câștigă".
El a adăugat că Ucraina înregistrează progrese în lupta sa pentru recâștigarea teritoriului, după ce a recuperat 50% din terenul ocupat de Rusia.
Dar şeful serviciului militar de informaţii (GUR) de la Kiev, Kirilo Budanov, a declarat, sâmbătă, 9 septembrie, că ofensiva Ucrainei împotriva forţelor ruseşti va continua până la debutul vremii reci şi umede de la sfârşitul acestui an, chiar dacă va deveni mai greu de luptat, Reuters.
"Acţiunile de luptă vor continua într-un fel sau altul. În frig, umezeală şi noroi, este mai dificil să lupţi. Luptele vor continua. Contraofensiva va continua", a declarat Budanov.
Comentariile, făcute la o conferinţă la Kiev găzduită de Fundaţia Victor Pinciuk, oferă cel mai puternic indiciu de până acum că Ucraina nu intenţionează să îşi oprească ofensiva atunci când vremea se va schimba în cursul acestui an.
Vadim Skibiţki, un alt oficial din cadrul agenţiei de spionaj militar ucrainean, a declarat sâmbătă că Rusia are în prezent 420.000 de militari în interiorul Ucrainei.
Înaintarea în regiunea sud-estică Zaporojie, centrată acum în jurul satelor Robotîne şi Verbove, este considerată o parte crucială a unei operaţiuni care urmăreşte să împartă în două forţele de ocupaţie ale Rusiei în sud, dar rămâne departe de acest obiectiv.
"Contraofensiva noastră se desfăşoară în mai multe direcţii", a declarat Budanov, recunoscând că progresul a fost mai lent decât şi-ar fi dorit şi descriind situaţia ca fiind dificilă.
În afară de concentraţia uriaşă de mine ruseşti, el a menţionat şi numărul mare de drone ruseşti "kamikaze" ca fiind un factor cheie ce a încetinit progresul Ucrainei până acum.
Rusia, care şi-a lansat invazia la scară largă în Ucraina în februarie 2022, a declarat că actuala contraofensiva ucraineană a eşuat.
Ucraina a lansat în această vară o contraofensivă mult aşteptată, care a recucerit peste o duzină de sate din sud şi est în decurs de trei luni, dar a fost complicată de câmpurile minate vaste şi de forţele ruseşti puternic consolidate în spatele liniilor de apărare.
Occidentul a furnizat echipamente militare în valoare de miliarde de dolari şi a antrenat mii de luptători ucraineni pentru contraofensiva menită să ajute Kievul să încerce să recâştige teritoriul. Însă progresul lent al contraofensivei a stârnit îngrijorări în rândul susţinătorilor Kievului că Occidentul ar putea avea dificultăţi în a menţine amploarea ajutorului militar pentru ca Ucraina să continue să lupte la aceeaşi intensitate.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
-
Cât de grav este virusul HMPV, care a ajuns și în România, și cum ne putem feri de el? În prezent nu există vaccinuri pentru el
Virusul hMPV, (Human Metapneumovirus) este un virus ARN. Mai exact, face parte din familia Paramyxoviridae, genul Metapneumovirus, și are un genom format din ARN monocatenar, de tip negativ, diferit de virusul SARS-CoV-2 care produce Covid-19.
-
Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
Preşedintele ales Donald Trump analizează posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională pentru a pune în aplicare politicile sale tarifare, potrivit unor patru surse familiare cu situaţia, citate de CNN.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu