Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Efectele secundare ale vaccinului Covid: Peru anunță o urgență sanitară după explozia de sindrom Guillain-Barre

Postat la: 11.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul peruan a declarat stare de urgență națională pentru 90 de zile din cauza unei explozii de cazuri de sindrom Guillain-Barre, potrivit rapoartelor locale.

Sindromul Guillain-Barre este o afecțiune rară în care sistemul imunitar al organismului atacă o parte a sistemului nervos periferic. Deși sindromul nu este contagios, a fost declarată o urgență sanitară de 90 de zile deoarece cazurile actuale "au caracteristici neobișnuite și atipice care necesită un tratament inițial rapid sau imediat", a declarat Institutul de Științe Neurologice din Peru.

Cauza exactă a sindromului Guillain-Barre nu este cunoscută, însă acesta este listat oficial ca o reacție la cei care primesc vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson sau AstraZeneca, ambele fiind administrate pe scară largă în Peru, care are o rată națională de vaccinare de 92%.

Starea de urgență, publicată în jurnalul oficial El Peruano, detaliază un plan de acțiune care a fost elaborat cu un buget de 12,12 milioane de soles (3,3 milioane de dolari) cu scopul de a îmbunătăți îngrijirea pacienților în unitățile sanitare, de a întări controlul cazurilor și de a pregăti materiale informative pentru populație și personalul sanitar.

Până în prezent, în acest an, cel puțin 18 din cele 24 de departamente ale țării au raportat cel puțin un caz de sindrom.

Creșterea neobișnuită a numărului de cazuri de o boală rară într-o perioadă scurtă de timp "afectează negativ continuitatea serviciilor de sănătate, deoarece nu există suficiente resurse strategice pentru a răspunde la volumul și complexitatea cazurilor în unitățile sanitare", avertizează decretul.

Ministrul Sănătății, Cesar Vasquez, a solicitat miercuri, în fața Consiliului de Miniștri, declararea urgenței, menționând că "dacă numărul de cazuri crește, ar putea exista o lipsă de imunoglobulină".

Peru nu este singura țară puternic vaccinată care se confruntă cu un carnagiu medical în urma lansării vaccinului Covid-19.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE