Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












E posibil ca temperatura la umbră să fie mai redusă cu 7-11 grade decât la soare?!

Postat la: 19.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un prof. univ. dr la Facultatea de Drept din cadrul Universității București se întreabă de ce sunt diferențe între temperaturile prezentate de diverse surse, susținând că lui nu i s-a părut niciodată mai răcoare la umbră.

Cadrul didactic a ajuns celebru în România în ultimele decenii, fiind mediatizat prin prisma scrierilor și intervențiilor cu caracter "justițiar", precum și a proceselor la care a participat în calitate de avocat.

Avocatul a postat pe profilul privat de Facebook un text în care cere Agenției Naționale de Meteorologie, în calitate de instituție publică, să-i lămurească următoarea dilemă: de ce la umbră este declarată o temperatură mult-mult mai scăzută decât la soare. Piperea lasă de înțeles printre rânduri că s-ar încerca manipularea datelor, fără să fie clar în ce scop.

"Este posibil ca temperatura la umbră să fie mai redusă cu 7 sau chiar 11 grade decât cea la soare? În lunile de vară mie, de exemplu, nu mi s-a părut niciodată că e mai răcoare la umbră, ci doar că sunt mai puțin expus insolației și "bronzării"", scrie profesorul universitar pe Facebook.

"Părerea mea e că prea adesea subestimăm în România prostia autentică, cu morgă, a unor gargaragii de nişă îngustă şi presupunem tot felul de conspiraţii şi scheme politice complicate în loc", opinează și Sorin Ioniță în legătură cu postarea lui Gheorghe Piperea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE