După victoria lui Trump au explodat vânzările de cărți despre tiranie, extrema dreaptă, sau Orwell
Postat la: 08.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cărţile despre democraţie, distopie, tiranie, feminism şi politici de extremă dreaptă au urcat rapid în topul celor mai bine vândute, în urma câştigării alegerilor prezidenţiale din SUA de către Donald Trump. Vă prezentăm mai jos principalele titluri care sunt tot mai căutate în rândul cititorilor americani.
"The Handmaid's Tale" de Margaret Atwood, a cărei acţiune se desfăşoară într-o societate totalitară în care femeile sunt obligate să se reproducă, a urcat peste 400 de locuri şi ocupă în prezent locul al treilea în topul celor mai bine vândute cărţi Amazon din SUA, potrivit The Guardian, scrie News.ro.
"On Tyranny" a istoricului Timothy Snyder se află acum pe locul opt, după ce a urcat sute de locuri în ultima zi. Cititorii se îndreaptă, de asemenea, către distopia totalitară a lui George Orwell, "Nineteen Eighty-Four", care a urcat pe locul 16.
"Democracy in Retrograde" de Sami Sage şi Emily Amick este aproape de vârful clasamentului Movers and Shakers - care clasifică cărţile cu cele mai mari creşteri ale vânzărilor în ultimele 24 de ore - după ce cartea a înregistrat o creştere de peste 30.000% a vânzărilor.
"Men Explain Things to Me" a Rebeccăi Solnit se numără, de asemenea, printre cele mai mari câştiguri, după ce a urcat mai mult de 40.000 de locuri în ultima zi. Colecţia de eseuri feministe din 2014 se află acum la mijlocul clasamentului 300 al celor mai bine vândute cărţi. Scriind despre alegeri într-un articol din The Guardian publicat joi, Solnit a declarat că „greşeala noastră a fost să credem că rasismul şi misoginismul nu sunt atât de rele pe cât sunt, indiferent dacă se aplică la cine a fost dispus să voteze pentru o femeie de culoare extrem de calificată sau cine a fost dispus să voteze pentru un violator judecat şi un criminal condamnat care îl admiră pe Hitler".
"Defectors" de Paola Ramos, despre creşterea sentimentului de extremă-dreapta în rândul latinilor, a urcat mii de locuri de când Trump a ieşit învingător. La alegerile din 2024, acesta a înregistrat câştiguri semnificative în rândul alegătorilor latino-americani, în special al bărbaţilor.
Continuarea "The Handmaid's Tale", "The Testaments", a cunoscut, de asemenea, o creştere a vânzărilor. „Disperarea nu este o opţiune", a scris Atwood pe X după rezultatul alegerilor. „Nu ajută pe nimeni".
"Men Who Hate Women" - o carte despre misoginism şi radicalizarea online a tinerilor - scrisă de scriitoarea britanică Laura Bates este în trend. Trump a câştigat aproape jumătate din bărbaţii tineri, potrivit sondajelor la ieşirea de la urne.
Cartea de memorii a Kamalei Harris, "The Truths We Hold" (Adevărurile pe care le deţinem), a urcat aproape 2.000 de locuri în ultima zi, ajungând pe locul 345 în clasamentul Best Sellers. Între timp, memoriile Melaniei Trump şi ale lui JD Vance rămân populare, cartea viitoarei prime doamne aflându-se în fruntea clasamentului, iar "Hillbilly Elegy" a vicepreşedintelui ales pe locul 7.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Cum a apărut teoria conform careia Pamantul ar fi gol pe dinauntru si civilizatii superioare locuiesc spre centrul Terrei
În mod cert, credinţa că Pământul este gol, a fost şi încă mai este, extrem de răspândită în multe părţi ale lumii. De-a lungul vremii, mulți scriitori au preluat această idee și au scris romane pe această temă, iar Jules Verne, cu a sa Călătorie în centrul Pământului este cel mai cunoscut.
-
Au facut un experiment cu plățile cash în Suedia, țara care a renunțat aproape în totalitate la tranzacțiile cu numerar și uite ce au pățit!
Cash-ul mai poate fi folosit doar în așa numitele „insule de numerar" în Suedia. E vorba de niște zone de unde oamenii în vârstă, care nu știu să se descurce cu tehnologia, îți procură alimentele de bază. Pe lângă acestea realități un studiu efectuat în țara scandinavă a dat peste cap toate datele specialiștilor.
-
Timeo Danaos: Theodoros Roussopoulos e cel care a sesizat Comisia de la Venetia in privinta loviturii de stat patronata de Klaus Iohannis
Raportul devastator al Comisiei de la Veneția despre lovitura de stat din România - anularea arbitrară a alegerilor - care a fost dat azi publicității și care punctează gravele abateri de la democrație ale statului român este meritul unui om pe care îl putem numi eroul necunoscut al luptei contra abuzurilor regimului Iohannis.
-
Cercetare cu peste 2 milioane de subiecti: Vaccinurile mARN folosite la Covid modifică personalitatea oamenilor
Cercetătorii din Coreea de Sud au realizat un studiu amplu, cu peste 2 milioane de participanți, care a fost publicat în renumitul National Journal.
-
S-a găsit satul din România unde locuiesc aproape 100 de daci: Locuitorii păstrează obiceiurile străvechi și au porecle de animale
Satul Târsa, situat în Munții Șureanu, cu o populație de sub 100 de locuitori, a devenit un loc tot mai vizitat de turiști datorită îmbunătățirii drumurilor și includerii sale pe traseul Via Transilvanica.
-
Contractul prin care a fost închiriat tezaurul furat. Olandezii erau obligați să asigure paza DOCUMENT
Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns luni dimineața la Ministerul Culturii pentru a ridica documentele referitoare la obiectele de patrimoniu împrumutate unui muzeu din Olanda și ulterior furate.
-
De ce mai cere si trump bani in plus pentru inarmarea NATO: Complexul industrial militar american a avut o crestere de vânzări de sute de miliarde de dolari în 2024
Vânzările de echipamente militare americane către guverne străine în 2024 au crescut cu 29%, până la un record de 318,7 miliarde de dolari, a anunţat vineri Departamentul de Stat al SUA, în condiţiile în care țările încearcă să îşi reînnoiască stocurile de armament trimise în Ucraina și să se pregătească pentru conflicte majore.
-
Marcel Ciolacu nu cere nicio demisie desi a aflat că aurul dacic a fost scos ilegal din țară și confirmă acest fapt
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu a existat o hotărâre de guvern prin care să se fi permis ca aurul dacic să fie scos din țară, astfel că scoaterea tezaurului din România s-a făcut ilegal.
-
O să facă față guvernul Ciolacu celor mai importante 10 riscuri guvernamentale si publice din 2025? Dacă nu, o să fie un an de teroare financiară
Având în vedere incertitudinea economică și presiunile financiare cu care se confruntă atât autoritățile guvernamentale, cât și cetățenii, practicile actuale nu mai reprezintă o opțiune viabilă. Organizațiile guvernamentale și din sectorul public vor trebui să facă o serie de compromisuri dificile și posibil greu de acceptat, care sunt necesare pentru a atenua riscurile și a preîntâmpina crize mai grave în viitor.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 2.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 3.Franța pe cale de a deveni o superputere a aurului datorită unei descoperiri revoluționare
- 4.Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
- 5.Elon Musk atrage atenția asupra unei posibile crize energetice viitoare spunând că „următoarea mare problemă a lumii" va fi lipsa de electricitate
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Cel mai puternic om din lume îți spune ce se va întâmpla cu economia în 2025. Gigantul BlackRock dezvăluie în ce trebuie să investești
- 8.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 9.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
- 10.DAVOS - Cel mai mare fond suveran din lume avertizează: Inflaţia alimentată de tarife reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu