Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dupa 6 ani de procese, dosarul lui Vlad si Mircea Cosma se plimba intre instante. Tribunalul Prahova redeclina cazul la Inalta Curte

Postat la: 21.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dosarul in care fostul deputat PSD Vlad Cosma si fostul presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma sunt judecati pentru fapte de coruptie a fost redeclinat de Tribunalul Prahova la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Decizia a fost data luni si este fara cale de atac. Pentru ca Inalta Curte declinase cazul la Ploiesti, Tribunalul Prahova a decis sesizarea completului de 5 judecatori care sa stabileasca cine judeca acest proces.

"Declina competenta in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Penala - completul de 3 judecatori. Constata ivit conflictul negativ de competenta intre Tribunalul Prahova si Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala - completul de 3 judecatori.

Sesizeaza Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala - completul de 5 judecatori, in vederea solutionarii conflictului negativ de competenta. Fara cale de atac," este minuta Tribunalului Prahova.

Este vorba de o speta care a fost pe rolul Inaltei Curti din aprilie 2014, in perioada in care Vlad Cosma era deputat, insa mandatul parlamentar al acestuia a expirat in 2016. In septembrie 2019, Inalta Curte declinase cazul la Ploiesti, deoarece Vlad Cosma nu mai este deputat, asa ca dosarul ar fi trebuit judecat de o instanta obisnuita.

Un caz "istoric"

Initial, Inalta Curte a dat condamnari grele in acest caz, in care erau acuzatii foarte grave de coruptie: Mircea Cosma a fost condamnat la 8 ani de inchisoare, iar Vlad Cosma la 5 ani de inchisoare. Sentinta a fost desfiintata in martie 2018 de un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte, iar dosarul a fost trimis la rejudecare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE