Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












"Duhul" lui Iohannis se revarsă asupra Coaliției!

Postat la: 31.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Când un om e încăpățânat, dacă e și inteligent și harnic, reușește să-și impună voința în proiectele pe care și le propune. Dacă nu e nici inteligent, nici harnic, dar mai are și putere, atunci încăpățânarea sa generează mari belele pentru cei din jurul său, sau dacă e președinte ca Iohannis, o țară întreagă va suferi.

Cu România Educată și greva profesorilor, cunoscând cum am ajuns în această criză, prin demagogia liderului de la Cotroceni, suntem într-un asemenea caz. Dacă liderii Coaliției ar fi avut zilele trecute determinarea și curajul să procedeze la efectuarea rocadei la guvernare, neluând în seamă mesajul de tergiversare al lui Iohannis, am fi putut avea o perspectivă mai clară despre cum se vor rezolva sau nu treburile din învățământ. Anunțul întâlnirii de azi de la Cotroceni, dintre Iohannis și cei trei lideri ai guvernării, ne indică că președintele a preluat inițiativa în cazul grevei profesorilor, dar a luat-o pentru a rezolva ... nimic.

Ciucă, Ciolacu și Kelemen o să-i spună ce le-au zis și protestatarilor, că nu sunt fondurile necesare acum pentru cererile acestora, și-n plus se va semna și un pact ce va consemna cam tot asta. Iohannis își va face însă o poză cu ei, sugerând public că el încearcă să rezolve ce n-a reușit în opt ani, nici n-a știut cum și poate nici n-a vrut, dar scopul lui real este să câștige câteva zile în plus, pe durata vacanței de Rusalii, interval în care să reușească să încurce rotativa, pentru a nu-l avea ca prim-ministru pe Ciolacu, ci vreun obedient șantajabil cu care să reușească să impună în continuare decizii guvernamentale ca aceea prin care a prelungit până-n 2042 concesiunea OMV pentru extracția de petrol și gaze.

Atât și nimic mai mult, profesorii din păcate vor trebui să se mulțumească cu promisiunile ce se vor baza pe oferirea găurii din covrigul bugetului național, care e deja antamat pentru mulți ani înspre plata (în avans!) a armamentului ce va veni la Paștele Cailor.

Cozmin Gușă

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE