Drumul spre moneda unică digitală: Situația din industria financiară reduce puternic bonusurile bancherilor!
Postat la: 23.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Bancherii din New York și Londra se pregătesc pentru bonusurile de sfârșit de an care, potrivit estimărilor recrutorilor, sunt cu 30% până la 50% mai mici, în timp ce unii ar putea să nu primească nimic, în condițiile în care tranzacțiile s-au blocat, iar situație economică este sumbră.
Conform Reuters, finanțiștii se vor confrunta cu dezamăgiri atunci când compensațiile vor veni, în primul trimestru, iar alte mii de colegi de-ai lor ar putea fi concediați, după ce alte sute au fost concediați anul acesta, potrivit recrutorilor și experților în compensații. Anul trecut, industria a acordat cele mai mari premii din 2006 încoace, pe măsură ce economia și-a revenit după pandemie.
Dar anul acesta, ritmul fuziunilor și achizițiilor și al ofertelor de acțiuni a încetinit dramatic, pentru că finanțările s-au prăbușit, iar volatilitatea pieței bursiere a afectat evaluările. De asemenea, perspectivele de recesiune au crescut, Rezerva Federală majorând agresiv ratele dobânzilor pentru a combate inflația, ceea ce a dus la răcirea activității economice. Pentru directorii executivi americani de la Goldman Sachs, situația va determina o scădere cu 40% până la 45% a remunerației medii pentru 2022, potrivit datelor furnizate de Sheffield Haworth, o firmă de recrutare a cadrelor de top.
La Morgan Stanley,plata medie pentru bancherii de rang înalt este prognozat să scadă cu 35% până la 40%, potrivit raportului întocmit de Julian Bell, șeful Sheffield Haworth pentru America și Natalie Machicao, vicepreședinte. Este o răsturnare de situație pentru cei care se ocupă de tranzacții, care au înregistrat anul trecut profituri record pentru firmele lor și au obținut pentru ei înșiși plăți amețitoare.
La JPMorgan Chase se preconizează că remunerația totală medie pentru directorii generali din SUA va scădea cu 35% până la 40%, iar salariile bancherilor seniori de la Citigroup Inc și Bank of America se vor reduce probabil cu aproximativ 35% și, respectiv, 30%, potrivit Sheffield Haworth. Deși estimările reflectă medii, plățile pot varia foarte mult în funcție de performanțele individuale și de grup. Băncile au refuzat să comenteze.
Directorii executivi ai băncilor de pe Wall Street câștigă de obicei salarii cuprinse între 350.000 și 600.000 de dolari pe an, cu bonusuri duble sau triple, potrivit Wall Street Prep, o companie care îi ajută pe viitorii bancheri aspiranți să se pregătească pentru acest sector. Pentru cei mai performanți, compensațiile de stimulare pot urca până la milioane de dolari.
Prăbușirea plăților coincide cu un declin al subscrierilor de acțiuni la nivel global de 66%, sau tranzacții în valoare de 517 miliarde de dolari în acest an, comparativ cu 2021, potrivit datelor Dealogic. Valoarea totală a fuziunilor și achizițiilor a scăzutt cu 37%, la 3.660 de miliarde de dolari până la 20 decembrie, după ce anul trecut a atins un maxim istoric de 5.900 de miliarde de dolari, arată datele.
Încetinirea are loc în condițiile în care Rezerva Federală a SUA și alte bănci centrale cresc agresiv ratele dobânzilor pentru a domoli inflația, măsuri care au redus activitatea economică. Alte riscuri, inclusiv incertitudinea economică stimulată de războiul din Ucraina, relațiile tensionate dintre SUA și China și lanțurile de aprovizionare blocate au alimentat volatilitatea pe anumite piețe.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
- Crin Antonescu a anunțat Coaliția de la putere cum vrea să fie eliminat Călin Georgescu de la prezidențiale
-
Oamenii sunt dați la o parte: Inteligența Artificială dezvăluie modele ciudate de cipuri, descoperind în același timp noi funcționalități
Inteligența artificială reduce costurile și timpul de proiectare a cipurilor, dar asta nu este tot. Designul AI prezintă modele de circuite neobișnuite și eficiente. Microcipurile specializate care gestionează semnalele la vârful tehnologiei fără fir sunt lucrări uimitoare de miniaturizare și inginerie. Ele sunt, de asemenea, dificil și costisitor de proiectat.
-
România scade producția de energie electrică pentru 2025: Facturile vor sări și mai rău în aer
Facturile românilor ar urma să sară și mai rău în aer. Asta pentru că în 2025 România va scădea și mai mult producția de energie electrică, astfel că cererea va crește, iar prețurile se vor ajusta și ele.
-
Un celebru actor povestește cum a rămas fără casă în urma incendiilor dezastruoase din Los Angeles: Nu am văzut niciodată un loc atât de perfect ars
Actorul Mel Gibson a rămas fără casă în urma incendiilor devastatoare din zona Los Angeles. Gibson a povestit că din casa sa nu a mai rămas nimic. Ai putea să o pui într-o urnă, a spus celebrul actor.
-
China a descoperit o metodă de producție în masă a gândacilor cyborg. Ce sunt și la ce folosesc
O echipă de cercetători din China a descoperit o metodă de producție în masă a gândacilor cyborg. Deși scopul exact al acestei tehnologii rămâne incert, rezistența remarcabilă a acestor insecte deschide multiple posibilități de utilizare. Printre acestea, se numără monitorizarea zonelor periculoase inaccesibile pentru oameni, reducând astfel riscurile asociate.
-
Caz bizar: calvarul prin care a trecut o femeie, după ce o nunta falsă de pe Instagram s-a dovedit a fi reală
O femeie din Australia şi-a anulat căsătoria după ce şi-a dat seama că o ceremonie de nuntă falsă la care a luat parte pentru o farsă pe reţelele de socializare era de fapt reală. Mireasa neştiutoare a declarat că partenerul ei a fost un influencer de social media care a convins-o să ia parte la ceremonie ca o „farsă" pentru contul său de Instagram.
-
Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
Soldații nord-coreeni ai lui Kim Jong Un, trimiși să lupte în Ucraina de partea rușilor, folosesc o practică șocantă de a detecta minele inamicului. Situația este cu atât mai ciudată cu cât aceștia nu sunt obligați, ci o fac de bunăvoie.
-
Oamenii de știință au identificat structuri gigantice necunoscute în adâncurile Pământului
Oamenii de știință au identificat structuri masive neașteptate în mantaua Pământului, la câțiva kilometri sub Oceanul Pacific, utilizând tehnologii avansate de analiză a undelor seismice. Această descoperire pune sub semnul întrebării teoriile existente despre formarea și evoluția planetei noastre.
-
Oceanele ating noi recorduri de temperatură. Descoperiri alarmante ale studiilor
Oceanele lumii au fost în 2024 mai calde comparativ cu oricare alt an de la începerea măsurătorilor, a constatat un studiu. Recordul se aplică atât temperaturilor de suprafaţă, cât şi căldurii stocate la o adâncime de 2.000 de metri, potrivit cercetătorilor conduşi de Lijing Cheng de la Institutul de Fizică Atmosferică al Academiei Chineze de Ştiinţe.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu