Droguri făcute "în cadă". Laborator de cristale fabricate cu acid sulfuric, sodă caustică și un derivat din mercur
Postat la: 05.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Drogurile noi, cunoscute pe piață sub denumirea de "cristale", au devenit preferatele consumatorilor începători, în special elevi de liceu fără bani. Sunt ieftine și la îndemână. Pur și simplu se găsesc peste tot, trebuie doar să întrebi.
Costă 10 lei pastila, iar efectul imediat îl imită pe cel al cocainei. Traficanții știu asta și au început să dezvolte laboratoare clandestine în București. MDMA, Amfetaminele se fabrică mai nou în apartamente închiriate, iar cei care vor să facă bani peste noapte sunt dispuși să investească o sumă modică, pentru un profit uriaș, de sute de mii de euro.
Un astfel de laborator a fost descoperit recent într-un apartament închiriat într-un bloc din sectorul 2 al Capitalei. Traficanții, doi indivizi de 22, respectiv 23 de ani, n-au făcut altceva decât să se intereseze ce conțin aceste droguri noi și cum se produc. Tot laboratorul și substanțele se vând la liber pe internet. Nu trebuie decât curaj și ceva documentare pe internet.
Gabriel și Florentin, doi tineri din București, au picat "pe denunț" . Pur și simplu procurorii DIICOT au prins un consumator de droguri și l-au întrebat de unde are pastilele. Speriat de situația în care se află, tânărul a turnat tot. În baza denunțului, consumatorul a scăpat cu o pedeapsă simbolică, iar anchetatorii au mers mai departe cu cercetările. I-au filat pe cei doi traficanți și le-au urmărit întreaga lor activitate.
Într-o primă fază, pastilele de MDMA erau aduse simplu, din Spania, cu serviciu de coletărie. Pastilele erau ascunse în pachete în care se aflau piese auto. Le vindeau "palmat", la stradă, consumatorilor de astfel de substanțe. Aveau o strategie rupta parcă din filme.
Puneau pastilele în pungi cu pufuleți, punga era aruncată într-un coș de gunoi stradal din sectorul 3, București, cumpărătorul venea și ridica punga și lăsa banii datorații. Tranzacția era supravegheată de unul dintre cei doi traficanți dintr-un gang, care ulterior mergea și ridica banii lăsați. Totul era atât de rapid, încât traficanții, începători evident, nici măcar nu mai aveau timp să numere pastilele vândute. Colaboratorii DIICOT au găsit în pachete mult mai multe doze decât negociaseră. Toată desucția se purta prin intermediul aplicaţiei Wickr me. Aici primeau consumatorii informațiile. Care este coșul de gunoi, ora la care să meargă să ridice coletul și cum să lase banii.
Ulterior, după ce au strâns ceva bani din vânzarea de MDMA, cei doi tineri au trecut la nivelul superior. Au renunțat să se complice cu distribuitori din țări străine și au decis să-și facă propriul lor laborator de produs Amfetamină. Au comandat pe internet, din Hong Kong, o presă specială pentru care au plătit 700 de euro, dar și precursori pentru producerea drogului. N-au dus afacerea până la capăt întrucât le lipsea un derivat al mercurului. Dar erau pregătiți "să spargă" termometre și să încerce să obțină clandestin substanța de care aveau nevoie pentru a produce Amfetamina.
Afacerea n-a fost finalizată, întrucât au fost turnați la DIICOT de unul dintre clienții prinși cu droguri și care a dat informații clare procurorilor în legătură cu sursa lui cristale.
Cei doi au fost interceptați, procurorii au verificat coletul comandat în Hong Kong, dar l-au lăsat să ajungă la destinatari. La perchezițiile care au avut loc în 11.11. 2022, în apartamentul închiriat pe strada Siliștea, Sector 2, de unul dintre "fabricanții" de droguri au fost găsite zeci de bidoane pline cu tot felul de substanțe ce urmau să fie combinate și transformate în drog.
În acest apartament au fost găsite printre altele: cântare de mare precizie, vas colector cu o pâlnie din material plastic de culoare albă, ce prezintă urme de materie şi condensator din sticlă de uz chimic, 4 pungi din material plastic de culoare alb inscripționate „Soda CAUSTICĂ", 5 recipiente din material plastic de culoare alb inscripţionate „ACID ACETIC GLACIAL" şi 3 recipiente din material plastic transparent ce conţin o substanţă incoloră, inscripţionate „ELECTROLIŢI PENTRU ACUMULATORI, 1 bidon transparent inscripţionat „ALCOOL IZOPROPILIC" cu o capacitate de 10 litri, mai multe vase pe care au fost identificate urme de Hidroxid de Sodiu (sodă caustică); Acid acetic glacial, Acid sulfuric, Alcool izopropilic şi pulbere care conţine Glucoză, Ketamină, nitropropene și Paracetamol.
Acidul sulfuric este face parte din lista de precursori, respectiv substanțele utilizate frecvent în fabricarea drogurilor. Hidroxidul de sodiu (soda caustică) şi Acidul acetic glacial sunt reactivi chimici esenţiali şi se află sub monitorizare internațională, fiind utilizate la obţinerea stupefiantelor de tipul amfetaminelor, precum şi altor substanţe psihotrope în laboratoarele clandestine, nitropropene este precursorul utilizat împreună cu reactivii chimici specifici. Uleiul de Amfetamină obţinut este impropriu consumului şi este, ulterior, convertit prin utilizarea acidului sulfuric la forma de Amfetamină sulfat care reprezintă forma preponderent întâlnită pe piaţa drogurilor. Pur și simplu, singura substanţă care le mai lipsea celor doi, să poată produce Amfetamină, era un derivat al mercurului, dar erau pregătiți să o facă și pe asta. Se interesau dacă pot obține suficient de mult mercur, dacă sparg termometre.
Gabriel și Florentin au fost condamnați de Tribunalul București la câte 5 ani, 10 luni si 20 de zile închisoare, dar pedeapsa nu este definitivă. Instanța a dispus confiscarea laboratorului clandestin, unde au fost găsite, pe lângă bidoanele pline cu tot felul de substanțe, și alte mii de pastile deja pregătite pentru vânzare.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
-
Cât de grav este virusul HMPV, care a ajuns și în România, și cum ne putem feri de el? În prezent nu există vaccinuri pentru el
Virusul hMPV, (Human Metapneumovirus) este un virus ARN. Mai exact, face parte din familia Paramyxoviridae, genul Metapneumovirus, și are un genom format din ARN monocatenar, de tip negativ, diferit de virusul SARS-CoV-2 care produce Covid-19.
-
Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
Preşedintele ales Donald Trump analizează posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională pentru a pune în aplicare politicile sale tarifare, potrivit unor patru surse familiare cu situaţia, citate de CNN.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu