Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Drogul-zombi care duce la putrezirea și amputarea membrelor face primele victime in Europa

Postat la: 29.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un bărbat din Marea Britanie a devenit prima victimă a drogului "zombi", cunoscut sub numele de xilazină, un tranchilizant pentru animale consumat ca drog. Această situație ridică îngrijorări cu privire la traficul de opioide în Europa, deoarece xilazina, un puternic tranchilizant veterinar, a câștigat popularitate pe piața globală a drogurilor, anunță Euronews.

Karl Warburton, un consumator de droguri cunoscut, a fost identificat drept prima victimă a xilazinei în Marea Britanie. El a fost găsit mort în locuința sa în mai 2022, iar un studiu recent realizat de cercetătorii de la King's College London a confirmat prezența xilazinei în corpul său. Raportul medicului legist arată că Karl Warburton a avut istoric de consum excesiv de droguri și a fost internat în mai multe centre de dezintoxicare. În timpul autopsiei, au fost descoperite urme de heroină, cocaină, fentanil și xilazină în sistemul său.

Bărbatul în cauză, Karl Warburton, este presupus că a cumpărat heroină fără să fie conștient că aceasta conținea xilazină și fentanil. Potrivit cercetătorilor, acesta reprezintă primul deces asociat cu consumul de xilazină raportat în Marea Britanie și chiar în Europa. Xilazina este un sedativ destinat animalelor mari, folosit pentru reducerea durerii și relaxarea mușchilor, nefiind potrivit pentru consumul uman. Efectele sale asupra organismului uman pot fi periculoase, încetinind ritmul cardiac și provocând leziuni grave ale pielii, cum ar fi ulcerații și abcese. Pe termen lung, aceste leziuni se pot extinde la nivelul membrelor și pot necesita amputare, ducând la denumirea de "drogul zombi".

Xilazina, inițial detectată în Puerto Rico la începutul anilor 2000, a fost raportată ulterior și în America de Nord ca fiind utilizată pe piața ilegală a drogurilor.
Deși xilazina este autorizată ca sedativ și analgezic veterinar de către Agenția Americană a Medicamentelor (FDA) încă din 1972, utilizarea sa la oameni nu este aprobată. Consumul xilazinei poate încetini respirația și ritmul cardiac la niveluri periculoase și poate provoca infecții care prezintă riscul de a necesita amputarea membrelor.

Între 2020 şi 2021, detectarea xilazinei de către Agenţia Antidrog din SUA (DEA) a crescut cu aproape 200% în sudul ţării şi cu peste 100% în vest. În aprilie, SUA au anunţat că desemnează xilazina drept „ameninţare emergentă". În februarie, autorităţile sanitare americane au emis o „alertă la import" pentru a controla mai bine livrările de xilazină, astfel încât să existe garanţia că ele sunt destinate în mod eficient utilizării în scopuri veterinare. Ce este xilazina În orașele americane, o persoană moare din cauza unei supradoze la fiecare cinci minute.

Tranchilizantul pentru animale, numit xilazină, a pătruns pe piața drogurilor care se vând la colțul străzii, creând și mai multă dependență, uimind autoritățile și provocând răni atât de severe încât uneori necesită amputarea. Peste 70.000 de persoane mor deja în fiecare an din cauza opioidului fentanil. Drogul este amestecat acum cu ceva încă și mai letal care le putrezește pielea consumatorilor. Drogul „tranq", căruia i se mai spune și „drogul zombie", reprezintă un amestec de fentanil, opioidul care i-a decimat pe tinerii americani, și un sedativ pentru cai și vaci, numit xilazină. Se vinde pe străzi în schimbul a câțiva dolari pentru o punguță.

Traficanții de droguri sunt conștienți că amestecul de xilazină cu fentanil creează un drog extrem de potent. Cunoscut sub numele de "drogul zombie", acesta provoacă răni grave care pot duce la necesitatea amputării membrelor. Pe lângă starea de semiconștiență indusă de drog, acesta provoacă și putrezirea pielii. Rănile se prezintă sub forma unei cruste solzoase de țesut mort numită escară, iar dacă nu sunt tratate, pot duce la amputarea membrelor afectate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE