Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Drogul sintetic răspândit și în România, ce poate fi impregnat într-o coală de hârtie. Cazul unui deținut prins în flagrant

Postat la: 15.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Droguri impregnate în hârtie. Aceasta este ultima metodă de a introduce substanțe interzise în închisorile din România. Drogul descoperit la un deținut de la Penitenciarul Aiud este unul dintre cele mai răspândite și în țara noastră.

Tipul de drog găsit este unul de sinteză, un produs chimic, care poate fi ascuns chiar și într-o banala coala de hârtie. Dosarul penal rezultat a fost instrumentat de procurorii DIICOT Alba Iulia. Deținutul (Nicolae Bobi G.), asupra căruia a fost descoperit, este condamnat pentru tentativă de omor.

Tipul de drog care era impregnat în coala de hârtie se numește MDMB-4en-PINACA. Pe scurt mai este numit Pinaca. A apărut pe piața drogurilor în anul 2017, iar în Europa, în special în Marea Britanie. Între timp a fost adus de traficanți și în România și a devenit foarte popular. Deoarece modul de preparare este relativ simplu, în 2021, în SUA, substanța era atât de răspândită încât a fost numită cel mai comun tip de drog etnobotanic.

Pinaca este un canabinoid sintetic, o substanță asemănătoare etnobotanicelor. Se găsește de obicei sub formă de pulbere, dar poate fi diluat și impregnat în diverse materiale. Efectele negative induse pot include halucinații, paranoia, confuzie și depersonalizare. De obicei, se pulverizează pe materialul vegetal sau chiar pe o coală de hârtie și apoi se fumează. Poate fi, de asemenea, inhalat, injectat sau consumat pe cale orală.

Deținutul de la Aiud a fost trimis în judecată pentru deținere de droguri pentru consum propriu. Potrivit rechizitoriului, în data de 05 septembrie 2022, în timp ce era încarcerat în Penitenciarul Aiud, a deținut, fără drept, în vederea consumului propriu, în buzunarul stâng al hanoracului, disimulate într-o bucată de șervețel și introduse într-un pachet de țigări gol, două bucățele de hârtie cartonată pe care s-a pus în evidență MDMB-4en-PINACA (drog de mare risc). După perchezițiile din penitenciar, dosarul a ajuns pe masa procurorilor DIICOT Alba Iulia, iar deținutul a fost trimis în judecată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE