Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dragnea ramane in inchisoare. Inalta Curte a respins recursul in casatie facut de fostul lider PSD

Postat la: 21.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul lider PSD Liviu Dragnea ramane in Penitenciarul Rahova, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, marti, ca nefondat recursul in casatie depus de acesta in dosarul angajarilor fictive de la Directia de Protectia Copilului Teleorman, caz in care a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare.

Decizia a fost luata in unanimitate de Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte.

In urma cu o saptamana, fostul lider PSD - aflat in detentie din 27 mai in urma condamnarii la trei ani si jumatate de inchisoare - a aparut in fata judecatorilor si le-a spus din nou ca este nevinovat. Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a precizat ca a formulat recurs in casatie intrucat la judecarea dosarului "s-a aplicat in mod gresit legea, in mod rasturnat", iar Liviu Dragnea a refuzat sa plateasca un prejudiciu intrucat s-a considerat nevinovat, noteaza News.ro.

In 14 ianuarie, Liviu Dragnea a aparut in fata judecatorilor si a stat mai putin de o ora la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Magistratii au amanat pronuntarea pentru 21 ianuarie.

Dragnea a recurs la doua cai extraordinare de atac - contestatia in anulare si recursul in casatie.

In 10 decembrie 2019, ICCJ i-a respins contestatia in anulare, insa i-a acceptat recursul in casatie, dar i-a respins cererea de suspendare a executarii pedepsei.

In acest dosar, Dragnea, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE