Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dr. Fauci e contrazis de supercomputerul Fugaku. Raspunsul la intrebarea "Suntem mai protejați dacă purtăm două măști sanitare?"

Postat la: 05.03.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cercetătorii au folosit supercomputerul Fugaku pentru a modela fluxul de particule de virus de la oameni care poartă diferite tipuri și combinații de măști, scrie Reuters. Simularea japonezilor arată că portul a două măști sanitare simultan nu oferă prea multe beneficii, față de purtarea corespunzătoare a unei singure măști.

Astfel sunt contrazise recomandările unor specialiști din domeniul Sănătății, precum celebrul medic Anthony Fauci din SUA. Studiul a fost publicat joi de Institutul Riken și Universitatea Kobe. Folosirea unei singure măşti de tip chirurgical, care era realizată din material nețesut, a avut o eficiență de 85% în blocarea particulelor, atunci când a fost purtată strâns în jurul nasului și feței. Adăugarea unei măști poliuretanice deasupra a sporit eficacitatea la doar 89%.

Așadar, purtarea a două măști din material nețesut nu este utilă, deoarece pot exista scurgeri în jurul marginilor. "Nu se susține performanța a două măști purtate simultan", notează cercetătorii. Echipa a fost condusă de Makoto Tsubokura. În general, măștile N95 de calitate profesională au fost cele mai bune în protecția împotriva infecțiilor. Apoi, urmează măștile chirurgicale din materiale nețesute, măștile de pânză și, în cele din urmă, cele fabricate din diferite tipuri de poliuretan, a mai arătat studiul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE