Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Doi preoţi romano-catolici, condamnaţi la 40 de ani de închisoare pentru abuzuri sexuale asupra elevilor unei şcoli pentru hipoacuzici

Postat la: 26.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Doi preoţi romano-catolici, care au abuzat sexual timp de peste un deceniu elevi de la o şcoală catolică pentru hipoacuzici, au fost condamnaţi luni la peste 40 de ani de închisoare de un tribunal din Argentina.

Horacio Corbacho, preot argentinian şi Nicola Corradi, cetăţean italian, au fost găsiţi vinovaţi de viol şi abuz asupra eleviilor unei şcoli catolice pentru hipoacuzici din provincia Mendoza - faptele petrecându-se între 2004 şi 2016. Alături de ei a fost condamnat şi grădinarul şcolii. Cazul a şocat Argentina, ţara natală a Papei Francisc, Biserica Catolică fiind acuzată că a reacţionat prea lent ca şi în alte cazuri.

Potrivit Reuters, peste 20 de foşti elevi ai şcolii au depus plângere, luni împlinindu-se trei ani de când acuzaţiile au devenit oficiale. Citirea sentinţelor a fost transmisă live în Argentina. Tribunalul din capitala provinciei Mendoza l-a condamnat pe preotul argeninian Corbacho la 45 de ani de închisoare. Preotul în vârstă de 59 de ani a fost găsit vinovat că a abuzat elevi ai Institutului Antonio Provolo de Mendoza, din oraşul Luján de Cuyo.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE