Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












DNA cere închisoare cu executare pentru Dan Motreanu și George Scutaru

Postat la: 13.05.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dan Motreanu candidează la alegerile europarlamentare pe listele PNL, relatează Agerpres. ÎCCJ a anunţat că va pronunţa sentinţa definitivă în acest dosar pe 27 mai, după alegerile europarlamentare.

„Admiteţi apelul şi desfiinţaţi sentinţa de la fond de achitare şi rejudecând să daţi decizii de condamnare. Cerem regim privativ de libertate, iar pedepsele să fie orientate spre limita medie a infracţiunilor", a spus procurorul DNA, conform sursei citate.

Pe 25 iunie 2018, fostul deputat Dan Motreanu, fostul consilier prezidențial George Scutaru și Ana Maria Schaer au fost achitați de un complet de trei judecători de Instanța Supremă într-un dosar de spălare de bani privind finanțarea campaniei electorale.

Procurorii DNA susțin că, în 2008, Cristinel Bîgiu, președintele CJ Buzău, care este denunțător în dosar, a primit mită 700.000 de euro de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, în schimbul acordării sprijinului acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Banii ar fi fost împărțiți între George Scutaru, la acea vreme deputat și lider la organizației PNL Buzău, și Dan Motreanu, secretar general al PNL și deputat de Călărași. Scutaru ar fi primit 170.000 de euro, iar Motreanu 250.000 de euro. Sumele de bani ar fi fost destinate pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 pentru alegerile locale și generale a candidaților PNL.

DNA susţine că George Scutaru a folosit cei 170.000 de euro pentru a cumpăra prin firma sa, SC Quick Monitoring Media QMM SRL, materialele electorale de la SC Echo International Industry SRL, deţinută de cetăţeanul chinez Chen Lidong. Firma cetăţeanului chinez i-a furnizat lui George Scutaru articole de îmbrăcăminte aduse din China, inscripţionate cu sigla PNL, respectiv tricouri cu mânecă lungă, jachete de iarnă, căciuli şi şorturi.

Procurorii mai precizează că George Scutaru a folosit SC Quick Monitoring Media QMM SRL, care avea ca obiect de activitate principal „monitorizare presă", pentru a finanţa ilegal campania electorală a PNL din 2008, prin încheierea de contracte fictive şi efectuarea unor operaţiuni bancare succesive.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE