Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












DNA către apărătorii lui Piedone în dosarul Colectiv: "Câte cluburi au ars în țară ați întrebat? De vreme ce ați întrebat primăriile cum procedau?"

Postat la: 29.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorul DNA prezent la dezbaterile din faza apelului în dosarul Colectiv a a avut o replică fermă față de apărătorii actualului primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care au anunțat judecătorii CAB că vor să depună probe, între care care răspunsurile mai multor primării din țară privind practica emiterii avizelor înainte de tragedia de la club.

Concret, la termenul de miercuri al procesului, magistrații CAB au ascultat avocații referitor la probele pe care vor să le ceară pentru apărarea clienților lor. Avocații lui Piedone au cerut între alte probe pe cea cu înscrisuri. „Cerem să depunem corespondența noastră cu 22 primarii ale București și din mari municipii din țară. Ea cuprinde răspunsurile autorităților locale și arata fara echivoc ca înainte de 30 oct niciuna dintre aceste primării nu cere pentru eliberarea avizelor și autorizațiilor, avizele PSI. Au puterea de a demonstra că Piedone sau cei de la sectorul 4 nu au făcut altceva decât ce se făcea la nivel național. Au o mare relevanta fata de acuzarea ca era organizată activitatea la Sectorul patru intr-un fel organizat și infracțional", a explicat avocatul edilului de la Sectorul 5.

Procurorul DNA prezent la ședință a explicat că numărul primăriilor de la care apărarea lui Piedone a cerut detalii este unul infim în raport cu numărul total de primării de la nivelul țării și a punctat că răspunsurile acestor instituții este irelevant, în raport cu principiul respectării legii. „Ne întrebam retoric de ce nu s-au făcut cereri de către apărarea inculpatului Piedone prin care să se întrebe și câte cluburi au ars în România, de vreme ce întreabă la primării cum procedau. Cazuistica solicitată de apărarea inculpatului Piedone este măruntă, fiind vorba de un număr relativ mic de primarii de la care s-au cerut relații", a explica procurorul în fața judecătorilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE