Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dezvăluirea care aruncă-n aer tot ce se spunea despre Liviu Dragnea! Informații din penitenciar

Postat la: 28.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Chiar dacă în spațiul public au apărut informații potrivit cărora fostul lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, ar beneficia de un regim preferențial la Penitenciarul Rahova, tabloidul Libertatea vine cu o dezvăluire care spulberă tot ce s-a vehiculat.

Potrivit sursei citate, Dragnea are aceleași drepturi ca și ceilalți deținuți din Penitenciarul Rahova, fără regim preferențial. Membrii Comisiei pentru stabilirea și individualizarea regimului de executare a pedepselor au decis că fostul lider PSD va executa pedeapsa de 3 ani și 6 luni în regim închis, dar și că nu are nevoie de măsuri suplimentare de protecție, cu toate că e fost demnitar.

Regulamentele închisorilor din România permit ca foștii polițiști, procurori, demnitari sau persoanele implicate în anumite anchete cu grad ridicat de risc să-și ispășească pedeapsa la „separeu".

Astfel, în acest caz, Liviu Dragnea ar fi avut dreptul să primească, la pachet cu anumite măsuri de protecție asigurate de gardieni, statutul de „deținut vulnerabil" și să iasă la plimbarea zilnică, la cumpărături, la bibliotecă sau la diverse activități doar singur și bine păzit.

În ciuda faptului că este fost demnitar, fostul șef PSD nu intră în categoria pușcăriașilor a căror viață ar putea fi pusă în pericol.

Ca atare, el are dreptul la două ore de plimbare pe zi în curtea penitenciarului, un drum pe zi la magazinul închisorii pentru cumpărături și o oră pe zi la bibliotecă. Restul timpului e obligat să și-l petreacă în celulă, cu ușa închisă.

"Deținutul (n.r. - Liviu Dragnea) trebuie să stea la comun, fără să beneficieze de un program de protecție personalizat. Așa au decis membrii Comisiei de stabilire a regimului de detenție. Dacă vor exista semnale că viața îi este pusă în pericol, semnale concludente, nu doar zvonuri, atunci va beneficia de protecție. Fie la cererea sa, fie în urma autosesizării ofițerilor responsabili cu siguranța deținerii care analizează astfel de cazuri ", au dezvăluit surse din penitenciar, pentru Libertatea.

Fostul președinte al Camerei Deputaților va executa pedeapsa în regim închis cel puțin opt luni. În anul 2020, când va avea executată o cincime din pedeapsă, Comisia penitenciarului îi va reexamina dosarul și va stabili dacă îi schimbă regimul din închis în semideschis, ceea ce îi va aduce mai multe drepturi.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman și este încarcerat din 27 mai.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE