ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Deznodământ șocant în cazul Reginei Cripto pentru care FBI-ul oferea o recompensă uriașă. Furase miliarde de dolari

Postat la: 04.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ruja Ignatova, o bulgăroiacă ce era căutată de FBI după ce a înșelat investitorii cu 4,5 miliarde de dolari prin intermediul criptomonedei sale false - OneCoin -, înainte de a dispărea, ar fi fost asasinată.

Ruja Ignatova avea legături strânse cu Christophoros Amanatidis-Taki, un presupus șef al crimei organizate din Bulgaria, dezvăluie BBC în investigația sa intitulată "Legăturile obscure ale cripto-reginei dispărute cu lumea interlopă bulgară". Acesta din urmă, care ar fi trebuit să o protejeze, ar fi pus capăt vieții sale.

Cripto-regina cu studii la Oxford, născută în Bulgaria și crescută în Germania, a avut o carieră de succes în domeniul financiar înainte de a lansa criptomoneda OneCoin în 2014. Ignatova a convins milioane de oameni să investească, promițând randamente mai mari decât Bitcoin.

Ignatova a convins milioane de oameni din întreaga lume să investească în OneCoin, promițând să eclipseze tipul de randamente uriașe înregistrate de primii investitori în Bitcoin. Dar, în realitate, femeia - cunoscută de mulți sub numele de Dr. Ruja - a creat o fraudă de investiții abil deghizată, fără înregistrarea digitală care stă la baza criptomonedelor legitime.

FBI a trecut-o pe lista celor mai căutați 10 infractori din lume, iar Europol oferea 5.000 de euro pentru oricine oferea o informație despre ea.În octombrie 2017, în timp ce anchetatorii germani și americani se apropiau, ea a luat un zbor Ryanair de la Sofia la Atena și a dispărut, amintește BBC. Ignatova și Taki au fost văzuți frecvent împreună, iar Taki ar fi supravegheat securitatea ei, potrivit lui Richard Reinhardt, oficial al Fiscului american.

Sursele BBC au confirmat că un important traficant de droguri bulgar a fost strâns legat de OneCoin și a servit ca gardian personal al lui Ignatova. Un alt reprezentant al guvernului american a sugerat că acest șef al securității a fost implicat în dispariția ei.

Ignatova a fost descrisă de Reinhardt ca fiind o infractoare sofisticată, comparată cu un infractor cu gulere albe combinat cu un mafiot. Documentele Europol scurse în presă, analizate de BBC, au dezvăluit legături între Ignatova și Taki înainte de dispariția ei, existând suspiciuni că Taki spăla bani din droguri prin intermediul OneCoin.

În ciuda investigațiilor pentru diverse infracțiuni, Taki și asociații săi nu au fost niciodată urmăriți cu succes. Fostul ministru adjunct Ivan Hristanov a sugerat că Taki era singura persoană capabilă să o protejeze pe Ignatova de investigații.

Despre Taki se crede că locuia în Dubai, Taki ar fi avut legături strânse cu Ignatova, putând primi până la 100.000 EUR lunar pentru protecție. Documentele Europol au detaliat, de asemenea, o afacere cu terenuri care implica una dintre companiile lui Ignatova și soția lui Taki.

Aceste documente au fost furnizate la BBC de Frank Schneider, un fost consilier al lui Ignatova, care a dispărut la câteva luni după ce a vorbit cu BBC. Schneider, îngrijorat pentru siguranța sa, s-a abținut de la a-i numi pe cei din spatele schemei criminale.

Krasimir Kamenov-Karo, ucis în Cape Town în mai 2023, ar fi vorbit cu CIA despre Taki. Sursele au confirmat o întâlnire la sfârșitul anului 2022. Fostul anchetator al SRI Richard Reinhardt crede că Ignatova este probabil moartă, deși nu a găsit nicio dovadă directă care să lege moartea ei de Taki, potrivindu-se cu modul de operare al cartelurilor de droguri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE