Descoperire care îngrozește lumea, în premieră mondială: Noua plagă ce ar putea contamina tot ce mâncăm și bem
Postat la: 05.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
O echipă de oameni de știință de la Universitatea Waseda din Tokyo, Japonia, care a realizat un studiu amplu publicat în revista Environmental Chemistry Letters, a făcut o descoperire care îngrozește lumea. Experții au constatat că o nouă plagă amenință lumea: microplasticele găsite în nori ar putea contamina aproape tot ceea ce mâncăm și bem.
Echipa de cercetători a identificat în apa din nori, colectată de pe munții Fuji și Oyama, 9 tipuri diferite de polimeri și un tip de cauciuc, microplastice ce învăluie vârfurile muntoase. Acestea pot ajunge prin ploaie pe sol, pe tot Pământul, avertizează experții japonezi, potrivit Daily Mail. Trebuie să menționăm faptul că microplasticele au fost găsite aproape în toată lumea, din adâncul oceanului în Groapa Marianelor (la aproape 11.000 de metri) și până pe vârful Everest, cel mai înalt din lume.
Acum, un studiu a dezvăluit că micile bucăți de plastic sunt prezente și în norii noștri. Cercetătorii din Japonia au escaladat Muntele Fuji și Muntele Oyama și au găsit microplastice în apa din ceața care le învăluie vârfurile. În mod îngrijorător, ei avertizează că aceste microplastice cad înapoi pe Pământ ca „ploaie de plastic", unde contaminează aproape tot ceea ce mâncăm și bem. „Dacă problema „poluării aerului cu plastic" nu este abordată în mod proactiv, schimbările climatice și riscurile ecologice pot deveni o realitate, provocând daune ireversibile și grave asupra mediului în viitor", a spus autorul principal Hiroshi Okochi de la Universitatea Waseda.
În cadrul studiului, oamenii de știință au urcat pe Muntele Fuji și pe Muntele Oyama pentru a colecta apă din nori. Apoi au aplicat tehnici avansate de imagistică probelor pentru a determina proprietățile lor fizice și chimice. Echipa a identificat nouă tipuri diferite de polimeri și un tip de cauciuc în microplasticele aeropurtate, cu dimensiuni cuprinse între 7,1 și 94,6 micrometri. Fiecare litru de apă din nor conținea între 6,7 și 13,9 bucăți de plastic. În plus, polimerii „hidrofili" sau iubitori de apă erau abundenți. Potrivit cercetătorilor, acest lucru sugerează că particulele joacă un rol semnificativ în formarea rapidă a norilor - și, prin urmare, în sistemele climatice.
Când microplasticele ajung în atmosfera superioară și sunt expuse la radiațiile ultraviolete de la lumina soarelui, se degradează, contribuind la producerea de gaze cu efect de seră, a adăugat Okochi. Microplasticele - definite ca particule de plastic sub 5 milimetri - provin din efluenți industriali, textile, anvelope sintetice auto, produse de îngrijire personală și multe altele. Aceste fragmente minuscule au fost descoperite în interiorul peștilor din cele mai adânci adâncimi ale oceanului, contaminând gheața arctică și acoperind zăpezile de pe munții Pirinei dintre Franța și Spania.
Dar mecanismele de transport ale acestora au rămas neclare, cercetările privind transportul microplasticului în aer în special limitate. „Din câte știm, acesta este primul raport despre microplasticele aeropurtate în apa norului", au scris autorii în lucrarea lor. Dovezile emergente au legat microplasticele de o serie de efecte asupra sănătății inimii și plămânilor, precum și asupra cancerelor, pe lângă daunele pe scară largă asupra mediului.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 8.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 9.Escrocherie de proporții: nu răspunde dacă ești apelat de un număr care începe cu aceste trei cifre
- 10.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu