Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Decluttering în living: organizează camera de zi de la A la Z

Postat la: 04.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Decluttering se referă la activitatea de a organiza şi ordonă un spaţiu, în general casă sau biroul. Acest lucru te poate ajuta să trăieşti mai organizat, să ai o casă mai aerisita, dar şi să te relaxezi mai uşor sau să lucrezi mai bine la tine acasă.

Dacă ţi-ai dorit să încerci o sesiune de acest fel, însă nu ai avut timp sau răbdare până acum, iată cum o poţi face în câţiva paşi simpli:

Începe cu obiectele de la suprafaţă

Atunci când eşti în camera de zi, cu siguranţă observi o mulţime de obiecte la vedere. Este vorba de obiectele de pe birou, canapea, comodă TV, rafturi sau măsuţa de cafea. Ei bine, atunci când începi organizarea camerei, ocupă-te întâi de obiectele ce se afla la vedere. În acest fel, îţi va fi mai uşor să o iei cu pas cu pas.

Împarte obiectele în două sau trei categorii: cele pe care le păstrezi, cele de care nu mai ai nevoie şi cele asupra cărora nu te-ai decis încă.

Organizează sertarele şi etajerele

După ce ai terminat cu obiectele de la suprafaţă, este momentul să treci la sertare, etajere şi dulapuri, în funcţie de modul în care este amenajata camera ta de zi. Nu te grăbi să le faci pe toate deodată, ci porneşte dulap cu dulap, sertar cu sertar. În acest fel, nu te vei trezi cu zeci sau sute de obiecte cu care nu ştii ce să faci.

Donează sau aruncă ce nu mai foloseşti

Când decizi la ce obiecte renunţi, trebuie să te hotărăşti şi ce vei face cu ele. În general, ai două variante din care să alegi: să le arunci sau să le donezi. Donaţiile sunt o metodă foarte bună de a da înapoi comunităţii, însă trebuie să te asiguri că donezi doar obiecte în stare bună, de care ştii că ceilalţi au nevoie. Spre exemplu, un tablou nu este o piesă pe care o poţi dona, deoarece nu îndeplineşte o nevoie de bază. Poţi dona în schimb piese de mobilier, cărţi, haine sau chiar electronice în stare bună.

Obiectele deteriorate sau care nu se pot dona este mai bine să le arunci. Ca să nu mai achiziţionezi astfel de obiecte pe viitor, alcătuieşte o listă cu lucruri pe care le-ai cumpărat şi nu le-ai folosit niciodată sau nu îţi mai plac.

Renunţă la 90% din decoraţiuni

Dacă ai foarte multe decoraţiuni în camera de zi, atunci trebuie să ştii că acestea pot încărca foarte mult spaţiul, mai ales dacă este vorba de un living mic. Păstrează în camera de zi doar decoraţiunile speciale pentru tine sau care îndeplinesc un rol exact. Renunţă la decoraţiunile inutile. Spre exemplu, nu ai nevoie de 4 sau 5 lumânări parfumate pe măsuţa de cafea. Una singură este de ajuns, iar restul se pot depozita în dulap sau în sertar.

Încheie cu o sesiune de curăţenie

O sesiune de ordine şi organizare se poate încheia minunat cu puţină curăţenie. Şterge praful, aspira, curata podelele, aeriseşte şi te vei bucura de o cameră de zi care te îndeamnă la relaxare şi voie bună.

Poţi include în sesiunea de curăţenie şi îngrijirea hainelor. Cu o staţie de călcat această muncă devine mai uşoară că niciodată. Staţia de călcat este utilă pentru orice tip de piesa vestimentară, de la pantaloni de stofă la cămăşi. Mai mult, staţiile de călcat se depozitează uşor, fără să ocupe prea mult spaţiu.

Preţul unei staţii de călcat porneşte de la câteva sute de lei şi ajunge la mii de lei, în funcţie de brand şi specificaţii. Dacă îţi doreşti un produs de calitate, de la un brand de renume, optează pentru o staţie de călcat Philips.

Decluttering te poate ajuta să te bucuri de o casă mai frumoasă şi mai aerisita, dar şi de o stare de bine atunci când vezi că toate lucrurile sunt aşezate la locul lor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE