Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce testele antigen ies "fals pozitive" la sucul de portocale, Coca Cola și Red Bull

Postat la: 24.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un videoclip în care o persoană toarnă suc dintr-o portocală pe un test antigen Covid-19, care apoi dă ceea ce pare a fi un rezultat pozitiv, a fost distribuit de zeci de mii de ori la mijlocul lunii ianuarie 2022, cu afirmații că aceasta este o dovadă că testele rapide nu sunt fiabile.

"O bazaconie a fost distribuită de peste 90 de mii de ori: Sucul de portocale este 'pozitiv' la COVID-19. NU, acesta doar distruge testul antigen!", potrivit RoVaccinare. "La fel cum un test de sarcină nu este menit să fie folosit de un bărbat sau cu o probă din saliva unei femei, testele antigen Covid-19 nu sunt menite să fie utilizate cu mostre de alimente", a adăugat sursa.

"Lichidele cu acid, cum ar fi cola și vinul, descompun proteinele de pe banda de testare și acest lucru poate duce la un rezultat fals pozitiv. Descompunerea creează multe puncte de legare pentru particulele de culoare din test și dungile devin vizibile", a explicat pentru AFP Claudia Denkinger, specialist german în boli infecțioase.

Cu o valoare a pH-ului de 2,5 și respectiv 3,5, Coca-Cola și sucul de portocale sunt lichide foarte acide. Deci, rezultatul arată că băutura a distrus testul, nu că o portocală a fost de fapt testată pozitiv pentru Covid-19. Problema e ca si saliva sau mucusul din nas pot fi acide si astfel sa iasa un test fals pozitiv de la aciditatea mucozitatilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE