Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce se teme Klaus Iohannis de moțiunea lui Ludovic Orban

Postat la: 26.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ludovic Orban clamează că a strâns 237 de semnături pentru moțiunea de cenzură împotriva guvernului, dar nu se grăbește, o depune abia săptămâna viitoare. Este evident că amână depunerea pentru că Iohannis se teme de rezultatul la vot al moțiunii.

Singurii interesati cu adevarat să treacă moțiunea sunt USR, ProRomania și ALDE. PNL în frunte cu Iohannis sunt speriați de posibilitatea de a ajunge la guvernare acum, în prag de prezidențiale. ProRomania și ALDE vor să se întoarcă la butoane, ei neavând speranțe la prezidențiale. USR susține moținea dar nu vrea la guvernare, asteaptă ca PNL să-și facă guvern, să se erodeze până la alegerile locale și parlamentare. USR propune doar anticipate, ceea ce este contrar intereselor lui Iohannis. Președintele a confirmat asta de mai multe ori, spunând că un nou guvern legitim va fi instalat abia după parlamentare.

Pentru Iohannis preluarea guvernării de către PNL și Ludovic Orban premier înseamnă dezastrul electoral. În acest scenariu, președintele va avea noi probleme pentru campania electorală iar șansele sale s-ar diminua considerabil. Iohannis știe că Orban ar fi un premier slab și nu dorește să riște electoral din cauza lui. Dacă moțiunea ar trece, președintele ar trebui să-și dea acordul pentru a numi miniștrii PNL. Acest lucru ar dezamăgi membri PNL care nu ar avea acces la putere. Președintele are nevoie de tot sprijinul PNL și nu vrea să zgândăre taberele din partid.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE