ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Davos: Fermierii și producătorii de energie să fie asimilați criminalilor de război pentru "daunele provocate naturii"

Postat la: 19.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Activista pentru climă Jojo Mehta a spus că Tribunalul Penal Internațional ar trebui să judece, pe lângă genocid și alte crime de război și „ecocidul", pentru a „preveni distrugerea în masă a naturii".

Metha, care este co-fondatoare a grupului „Stop Ecocidul" și aliat al Gretei Thunberg, a spus în cadrul unui atelier găzduit de Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos că obiectivul organizației sale este de a forța Tribunalul Penal Internațional să recunoască crimele împotriva naturii la fel ca și crimele împotriva oamenilor.

„Ceea ce organizația noastră, alături de alți colaboratori, își propune este să se recunoască legal ca o crimă serioasă pentru că una din problemele care scapă discuției este că avem un obicei cultural împământenit de a nu lua în serios răul făcut naturii așa cum facem cu răul făcut oamenilor și proprietății", a spus ea.

„Dacă militezi pentru drepturile omului, măcar știi că uciderea în masă, tortura, toate aceste lucruri sunt infracțiuni grave, dar nu există un echivalent în domeniul mediului. Spre deosebire de o crimă internațională, cum ar fi genocidul, care implică o intenție specifică, în cazul ecocidului, ceea ce vedem este că oamenii încearcă să facă afaceri, să cultive, să pescuiască, să producă energie, dar ceea ce lipsește este conștientizarea și conștientizarea efectelor secundare, a daunelor colaterale care apar în acest sens", a declarat activistul ecologist.

Mehta a susținut că crearea categoriei penale de „ecocid" ar „orienta" persoanele, întreprinderile și guvernele din întreaga lume într-o „direcție mai sănătoasă", probabil din cauza temerii de a fi urmărit penal la Curtea Penală Internațională și de a fi condamnat la pedepse cu închisoarea, care ar putea fi foarte lungi.

Deși pare o nebunie, Parlamentul European a votat, anul trecut, o rezoluție care urmărește să facă din „ecocid" o crimă, dar cum respectiva instituție nu are nicio putere legislativă, nu a devenit lege.

Surprinzător sau nu, Ucraina vrea să acuze Rusia de distrugerea ecosistemului natural în urma invaziei din Februarie 2022, chiar la Tribunalul Penal Internațional.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE