Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Daniela Coţa, fostă consilieră a premierului Viorica Dăncilă, retinuta de procurori pentru coruptie

Postat la: 22.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Daniela Coţa, fostă consilieră a premierului Viorica Dăncilă pe probleme de tineret și sport, a fost reţinută, împreună cu soţul ei, Vasile Coţa, preşedintele echipei de volei masculin din Zalău, într-un dosar vizând obţinerea ilegală de fonduri şi delapidare.

Preşedintele echipei de volei masculin ACS Volei Municipal Zalău, Vasile Coţa, şi soţia sa, Daniela Coţa, acţionar în cadrul clubului, au fost reţinuţi de procurori joi după-amiază, în calitate de suspecţi într-un dosar vizând obţinerea ilegală de fonduri şi delapidare. Cei doi sunt acuzați că au cauzat un prejudiciu de peste trei milioane de lei: 1,2 milioane de lei din obţinere ilegală de fonduri și 1,9 milioane de lei din delapidare.

"Sumele menţionate nu sunt definitive. Însă se mai administrează probe în acest dosar şi s-au mai făcut cercetări inclusiv după reţinerea celor doi, care au calitatea de suspecţi. Decizia reţinerii pentru 24 de ore s-a luat în funcţie de mai multe aspecte vizând gravitatea infracţiunilor, valoarea estimată a prejudiciului şi faptul că după începerea cercetărilor şi solicitarea documentelor de la Club Volei Municipal Zalău s-a încercat zădărnicirea aflării adevărului în cauză, prin întocmirea unor înscrisuri destinate să creeze aparenţa unei alte stări de fapt decât cea reală", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Sorin Flonta.

El a adăugat că decizia ca cei doi suspecţi să fie prezentaţi în cursul zilei de vineri, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, urmează să fie luată în termenul legal de 24 de ore, înainte de expirarea reţinerii. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au demarat, în urmă cu două săptămâni, urmărirea penală in rem într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi obţinere ilegală de fonduri în formă continuată privind asociaţia sportivă ce gestionează activitatea echipei de volei masculin ACS Volei Municipal Zalău.

"Cercetările ce se efectuează în dosar vizează modul în care Asociaţia Club Sportiv Volei Municipal Zalău a obţinut finanţări nerambursabile din bugetul local al municipiului Zalău în perioada 2016-2020 şi modul în care au fost gestionate, ulterior obţinerii, sumele de bani provenite de la bugetul local", se preciza, la vremea respectivă, într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Daniela Coța a devenit consiliera pe probleme de tineret și sport a fostului premier, Vasila Dăncilă, în ianuarie 2019. Fost viceprimar al municipiului Zalău și candidat al PSD la alegerile parlamentare din 2016, ea era și șefa Organizației de Femei a PSD din Sălaj și, potrivit presei locale, o apropiată a lui Dăncilă. La o zi după reținere, Daniela Coța a fost suspendată din PSD pentru un an.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE