Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Danemarca va avea prima familie regală woke din lume

Postat la: 04.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În vârstă de 51 de ani, Mary Donaldson, de profesie agent imobiliar, născută în Tasmania, va fi proclamată regină, alături de soțul ei, care va deveni regele Frederick al X-lea, după demisia mamei sale, Regina Margareta a Danemarcei.

Ceremonia de încoronare va avea loc în Palatul Christiansborg, locul de administrare a puterii statului, încă din 1400. Regina Margareta, una dintre cele mai longevive suverane, în vârstă de 83 de ani, a anunțat anul trecut, după operația suferită pe coloană, că se va retrage, lăsând tronul fiului ei.

Mary s-a născut și s-a educat în Hobart, Tasmania. Tatăl ei este scoțian. Ea a renunțat la cetățenia britanică, în momentul în care a decis să-și unească destinul cu Frederik. Mary Donaldson a absolvit Facultatea de Comerț și Drept de la Universitatea din Tasmania. L-a întâlnit pe Frederik într-un bar din Sydney - Slip Inn - în timpul Jocurilor Olimpice din 2000.

Mary și prietena ei glumeau cu un grup de bărbați asupra părului de pe piept al unui alt bărbat, de la masa vecină. Au făcut cunoștință. Ulterior, femeia a aflat cu cine stă de vorbă. „Prima dată când ne-am întâlnit, ne-am strâns mâna și nu știam că este prințul moștenitor al Danemarcei. O oră mai târziu, cineva a venit la mine și mi-a spus: „Știi cine sunt acești oameni?"", a recunoscut Mary, în 2003.

„Promovarea Mariei de la prințesă la regină demonstrează ce loterie pură a fost întotdeauna aristocrația," comentează jurnalistul britanic. Cei doi sunt căsătoriți de 19 ani și sunt părinți a patru copii (pe care i-au trimis în principal la școlile de stat, se pare, în încercarea de a le oferi o educație mai normală). Cuplul se declară „ progresist, woke, iubitor de muzică pop, artă modernă și sport," potrivit istoricului Sebastian Olden-Jørgensen.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE