Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Daily Mail: Inteligența artificială ar putea ucide rasa umană și ar putea duce la dispariția omenirii, avertizează parlamentarii!

Postat la: 26.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Experții de la Universitatea Oxford au declarat că, atunci când inteligența artificială va deveni în cele din urmă mai inteligentă decât noi, este posibil să reprezinte o amenințare uriașă pentru omenire.

Atingerea acestui stadiu - cunoscut sub numele de inteligență artificială supraomenească - ar putea fi realizată până la sfârșitul secolului, au declarat aceștia în fața Comitetului pentru știință și tehnologie. Avertizând cu privire la o "cursă a înarmării la propriu" între statele naționale și firmele de tehnologie, Michael Osborne, profesor de învățare automată, a cerut o reglementare globală pentru a împiedica firmele de tehnologie să creeze sisteme scăpate de sub control care ar putea sfârși prin a "elimina întreaga rasă umană". Dovezile au fost audiate în cadrul unei anchete guvernamentale privind riscurile pe care le prezintă inteligența artificială și modul în care aceasta poate fi utilizată într-un mod etic și responsabil, scrie Daily mail.

Cu toate acestea, în cadrul primei sesiuni, doctorandul Michael Cohen a lansat un avertisment dur, afirmând că nu există limite în ceea ce privește progresul AI. El a declarat: "Cred că scenariul sumbru este realist, deoarece AI încearcă să îmbutelieze ceea ce face ca oamenii să fie speciali, ceea ce a dus la schimbarea completă a oamenilor pe fața Pământului. "Deci, dacă vom reuși să capturăm acest lucru în tehnologie, atunci, bineînțeles, va reprezenta un risc la fel de mare pentru noi cum am reprezentat pentru alte specii, dodo este un exemplu". Previziunile apocaliptice au paralele îngrijorătoare cu intriga din blockbusterul științifico-fantastic The Matrix, în care omenirea este îndatorată mașinilor inteligente.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE