Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cumnata lui Nicolae Ceaușescu e la un pas să fie evacuată din vila RA-APPS. Statul român a acționat-o în judecată și cere despăgubiri!

Postat la: 11.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Familia fostului dictator al României, Nicolae Ceaușescu, încă este prezentă în unele litigii pe care le are statul român. Spre exemplu, Elena Ceaușescu, în vârstă de 90 de ani, văduva generalului Ilie Ceaușescu (n.r. fratele lui Nicolae Ceaușescu) este acționată în judecată de statul român pentru că ar fi locuit abuziv într-un apartament dintr-o vilă administrată de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului de Stat (RA-APPS).

Femeia ar fi refuzat să mai achite chiria, pe motiv că imobilul nu mai face parte din patrimoniul statului din 2009. Elena Ceaușescu a continuat să locuiască în această imobil, alături de fiu și noră, chiar și după moartea soțului său, fără a mai avea un contract de închiriere cu RA-APPS, potrivit sursei menționate. Astfel, statul român îi cere femeii despăgubiri în valoare de 7.037 euro și penalități de 11.055,80 lei. Procesele sunt pe rol și se dispută la Judecătoria Sector 1 București.

RA-APPS a obținut o primă sentință favorabilă, pentru datoriile acumulate până în 2016, însă nu este definitivă. RA-APPS este aproape de o „tranzacție istorică", potrivit jurnaliștilor de la Fanatik. Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, dorește să cumpere integral vila în care a locuit demnitarul comunist Ioan Gheorghe Maurer. Prețul nu este la „îndemâna" oricui: patru milioane de euro. Țiriac locuiește în corpul A din această vilă și a plătit în 2006 suma de 420 000 de euro, unui argentinian care și-a recunoscut dreptul de proprietate în instanță, relatează sursa precizată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE