Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum va functiona confiscarea planificată a tuturor averilor în următorul colaps financiar provocat

Postat la: 04.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O carte scrisă de finantistul David Webb prezintă o altă perspectivă asupra celor întâmplate. Fostul manager de fonduri speculative explică în carte și în documentarul cu același nume, "The Great Taking", de ce crede că totul a fost o înscenare - și de ce istoria ar putea fi pe cale să se repete.

Potrivit lui Webb, sistemele bancare centrale au adoptat în liniște scheme de confiscare a garanțiilor care îi expun pe toți la risc atunci când are loc un colaps financiar - și cu siguranță că va avea loc unul. În documentarul și cartea sa, el explică modul în care schimbările juridice, de reglementare și financiare ne-au pregătit pe toți pentru "cea mai mare crimă care a fost vreodată avută în vedere: confiscarea planificată a activelor globale de valori mobiliare ale tuturor".

El a prezentat modul în care bancherii centrali au creat un sistem în care pot lua toate depozitele bancare, titlurile de valoare și proprietățile finanțate cu datorii.

El afirmă: "Acum este asigurat că în implozia complexului de instrumente derivate, garanțiile vor fi măturate pe scară largă. Instalațiile necesare pentru a face acest lucru sunt la locul lor. A fost stabilită certitudinea juridică că garanțiile pot fi luate imediat și fără control judiciar, de către entități descrise în documentele judiciare ca fiind 'clasa protejată'. Chiar și investitorii profesioniști sofisticați, care au fost asigurați că titlurile lor de valoare sunt 'segregate', nu vor fi protejați."

Webb a studiat sistemele financiare din întreaga lume și a avertizat asupra iminentei prăbușiri a "Marii Deposedări" timp de peste două decenii. Munca sa este informată de experiența sa de lucru cu fondurile speculative și de cunoștințele pe care le-a cules despre fluxurile de bani și tipul de riscuri sistemice care duc la o prăbușire orchestrată.

El a declarat pentru Mary Holland de la CHD.TV că analiza evenimentelor istorice, cum ar fi confiscarea aurului și închiderea băncilor în perioada Marii Depresiuni, i-a oferit o imagine mai clară a "manualului de joc folosit de interesele bancare puternice în perioadele de turbulențe financiare".

Webb a comparat actuala economie hiper-finanțată cu starea economiei americane chiar înainte de izbucnirea Primului Război Mondial și spune că ambele perioade sunt marcate de "jafuri" în timpul fazei târzii a unei bule economice, chiar înainte de prăbușire.

Un subiect important pe care îl explorează este modul în care Codul comercial uniform, legile care guvernează tranzacțiile comerciale în SUA, a fost modificat pentru a face din proprietatea asupra activelor un drept de garanție, ceea ce înseamnă că proprietatea personală este puțin mai mult decât o creanță contractuală, partea îndreptățită fiind mai degrabă un proprietar "beneficiar" decât unul legal. El explică modul în care statutele băncilor comerciale și definițiile proprietății s-au schimbat încetul cu încetul de-a lungul anilor, pentru a pune bazele revocării drepturilor de proprietate ale investitorilor în caz de neplată.

"La baza întregii infrastructuri de valori mobiliare din SUA se află Depository Trust and Clearing Corporation, iar aceasta este entitatea care a fost formată pentru prima dată pentru a dematerializa toate valorile mobiliare din SUA", a precizat el, adăugând că, în opinia sa, a fost un proiect al CIA.

El a amintit de eșecul Lehman Brothers în timpul crizei financiare din 2008, despre care crede că a fost folosit pentru a consolida noi precedente care permit creditorilor să confiște activele clienților lor. El a declarat pentru Holland: "Judecătorul de faliment a spus că J.P. Morgan se afla în 'safe harbor' și putea lua activele clienților" și, fiind una dintre cele mai mari bănci, era "cu siguranță un membru al 'clasei protejate'. Și aceste cuvinte sunt folosite în decizie".

Webb a mai spus că, în cazul unei insolvențe generalizate, marile bănci și fonduri vor lua tot ce pot, iar acest lucru va afecta pe toată lumea din întreaga lume. "Banca centrală ar trebui să fie o utilitate publică. Însăși ideea că ar trebui să fie controlată de interese private, aceasta este sursa tuturor problemelor pentru omenire", a avertizat el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE