Cum va arăta noul BMW Seria 7 2023
Postat la: 19.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Compania bavareză a anunțat noul BMW Seria 7 2023, prima generație de Seria 7 care va primi și o versiune electrică - i7. Chiar dacă BMW nu renunță la variantele clasice de propulsie pe benzină și diesel, noul Seria 7 2023 nu va mai beneficia de motoare V12.
De fapt, după o poveste de aproximativ 35 de ani, constructorul german și-a luat la revedere de la motorul V12 în vara acestui an cu lansarea ediției speciale M760i Final V12. Aceasta se va produce doar în 12 exemplare și este destinată pentru piața din SUA.
Dar să revenim la Seria 7 G70, noua navă amiral a producătorului bavarez, care are un design ușor controversat, este echipată cu tehnologii noi și este disponibilă în configurații de motoare cu 6 cilindri în linie (740i), V8 (760i), hybrid (750e) sau i7 electric.
BMW Seria 7 2023: Cele Mai Importante Elemente de Design Exterior
Noul BMW Seria 7 introduce un nou limbaj de design pentru brand, în special în partea frontală. Grila de dimensiuni mari, care poate fi comandată și în versiunea iluminată (Iconic Glow) este acum completată de două blocuri optice suprapuse, cu luminile de zi mai înguste amplasate deasupra farurilor principale, care sunt parțial ascunse de liniile caroseriei.
În lateral, caroseria are mai puține linii longitudinale decât modelele precedente, iar ramele geamurilor sunt mai alungite. Mânerele portierelor sunt ascunse în caroserie pentru a ajuta aerodinamica mașinii. Clienții pot opta pentru modele noi de jante din aliaj cu un design aerodinamic.
În partea din spate, noul BMW Seria 7 G70 este cuminte și elegant, cu stopuri subțiri și țevi de eșapament unghiulare. Aspectul exterior poate fi personalizat ușor prin alegerea pachetelor opționale precum M Sport, M Performance sau M Sport Pro.
În comparație cu Mercedes EQS, i7 este construit pe aceeași platformă cu Seria 7, așadar va avea același design exterior; nimic nebunesc de futurist.
BMW Seria 7 G70 la interior
La interiorul noului Seria 7 vom regăsi elemente specifice SUV-ului electric iX. Instrumentarul digital, cu o diagonală impresionantă de 12.3 inci, și display-ul central, cu o diagonală de 14,9 inci, sunt unite într-un singur ecran panoramic curbat, ce poartă numele de BMW Curved Display.
Pe toată lungimea planșei de bord regăsim o suprafață elegantă cu aspect de cristal în care sunt integrate o serie de comenzi pentru climatizare, încălzirea scaunelor, deschiderea torpedoului etc.
Cei de pe locurile din spate se vor bucura de ecrane de 5.5 inci integrate în portiere pentru comanda sistemului de climatizare, ajustarea scaunului sau controlarea luminilor ambientale.
Mai mult de atât, pentru locurile din spate există opțiuni de scaune tip Multifunction Seats sau Executive Lounge, care includ un scaun rabatabil pe partea pasagerului, cu suport extensibil pentru picioare.
Tot pentru pasagerii din spate, constructorul bavarez oferă o nebunie de ecran de 31,3 inci care este retractabil în plafon. Se numește BMW Theatre Screen și poate reda la rezoluție 8K. Așadar BMW Seria 7 G70 se poate transforma foarte ușor într-un cinematograf pe roți. Sistemul este conectat la Amazon Fire TV, are conexiune 5G și poate fi controlat din meniul tactil sau ecranele cu diagonale de 15 cm încorporate în mânerele portierelor din spate.
Pentru pretențioși, Seria 7 poate fi configurată cu opțiunea de top Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System, compus din 36 de boxe, cu sunet 4D și o putere de 1,965 W.
Noul seria 7 și i7 G70 nu se remarcă doar prin tehnologiile noi, dar și prin materialele elegante și cel puțin exotice. Astfel, clienții își pot alege lemn de stejar sau frasin pentru bord, consolă și portiere, oțel inoxidabil pentru grile, butoane acoperite în cristal sau elemente de fibră de carbon. Mai mult, sunt disponibile și țesături opționale din cașmir.
Motorizări și Tehnologii BMW 2023
Noul Seria 7 va fi disponibil în 6 variante de motorizări.
Vom avea un singur model diesel (740d) cu un motor de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie și 300 CP. Varianta 735i va avea un motor de 3.0 litri turbo, cu 6 cilindri în linie și un sistem mild-hybrid și va produce 286 CP. Tot același motor va echipa și varianta 740i, doar că va prezenta performanțe mai bune, adică 380 CP.
Așa cum ziceam la începutul acestui articol, BMW a renunțat la V12, dar păstrează încă un V8 de 4.4 litri, care dezvoltă 544 CP și va echipa versiunile 760i.
Noul Seria 7 2023 va avea și 2 variante Plug-in Hybrid. Este vorba de 750e dotat cu același motor pe benzină de 3.0 litri de la modelul 735i, la care se adaugă un motor electric de 200 CP ce va oferi și o autonomie pur electrică de aproximativ 80 Km. În total, versiunea 750e va oferi 490 CP și o accelerație 0-100 în 4.9 secunde.
Modelul 760e este și el un Plug-in Hybrid care primește motorul de 3.0 litri de la versiunea 740i, la care se adaugă același motor electric de 200CP, pentru o putere totală de 571 CP și o accelerație 0-100 Km/h de 4.3 secunde.
În ceea ce privește versiunea electrică, BMW a anunțat doar modelul i7 xDrive60 care va oferi un pachet de baterii cu o capacitate e 102 kWh și autonomie de 625 Km. BMW i7 este dotat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, care oferă tracțiune integrală și o putere combinată de 544 CP.
Seria 7 G70 va fi echipată cu o suspensie pneumatică cu funcții adaptive, ce coboară mașina cu 10 mm la viteze mari, pentru o mai bună ținută de drum. Clienții pot alege și sistemul de direcție integrală care virează și roțile de pe puntea spate pentru o mai bună manevrabilitate. Inginerii BMW spun că va micșora cercul de bracaj cu 0,8 metri, îmbunătățind și dinamica vehiculului.
Un alt pachet opțional este Driving Assistance Professional care include o funcție de conducere autonomă, fără a ține mâna pe volan, în limita a 60 Km/h, cu condiția să fiți cu ochii pe drum. Este vorba de un așa-zis Nivel 3 de autonomie, care nu este însă permis pe toate piețele din Europa. Totuși, legislația începe să se schimbe și pe bătrânul continent, iar BMW Seria 7 se pregătește pentru asta. Sistemul folosește o serie de senzori inteligenți care detectează fața și ochii șoferului. Dacă acesta se uită la drum, înainte, nu este nevoie să țină mâinile pe volan pentru ca sistemul autonom să funcționeze.
O altă opțiune de lux care vine pe noul Seria 7 sunt ușile automate împrumutate de la modelele Rolls-Royce. Toate cele 4 uși de pe Seria 7 se închid și se deschid automat, la apăsarea unui buton.
Varianta electrică a noului Seria 7 2023 este deja disponibilă pentru precomenzi în România, dar pentru versiunile pe combustie internă sau hybrid va mai trebui să așteptați până anul viitor.
Articolul a fost redactat cu ajutorul specialiștilor în piața de vânzări auto noi si second hand, BCCH Auto Switzerland. Dacă ești in căutarea unui autoturism nou sau second hand de la BMW sau oricare alta marca de lux, aceștia te pot ajuta în tot procesul de achiziție, de la găsirea modelului perfect, verificare amanunțită, până la livrarea mașinii la orice adresă din Romania.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Judecătorii au suspendat decizia CCR de anulare a alegerilor: Decizia înseamnă 'Turul II înapoi'
Judecatorii de la Curtea de Apel Ploiești a acceptat contestația privind suspendarea deciziei Curții Constituționale pri ...
-
Descoperire uluitoare: microbi de acum 830 de milioane de ani care ar putea fi în viață
O echipa de geologi tocmai au descoperit microbi prinși in cristale de halit (clorura de sodiu, sare gema) care dateaza ...
-
Așa s-au bulucit si la vaccin. Românii se înghesuie să-și facă buletin electronic. Toate programările pentru luna aprilie sunt ocupate
Interesul pentru buletinul electronic este uriaș. Desi nu inteleg exact care ii este rostul si care ar fi avntajele, dar ...
-
Ce s-ar întâmpla dacă SUA ar recunoaște unilateral anexarea Crimeei de către Federația Rusă
Daca SUA ar accepta sa recunoasca suveranitatea Rusiei in peninsula Crimeea, anexata ilegal in 2014, situația internațio ...
-
Medicul care l-a vegheat pe Papa Francisc povestește ultimele clipe din viața acestuia: "L-am găsit cu ochii deschiși"
Sergio Alfieri, medicul care i-a fost alaturi Papei Francisc in cele mai grele clipe, a rememorat cu voce tremuranda ult ...
-
Apocalipsa după Simpson: Profeții, papi, moartea liderilor și războiul final
La 88 de ani, in Lunea Paștelui, a murit Papa Francisc. Iar daca Învierea simbolizeaza o noua viața, atunci ce ins ...
-
Noua teorie revolutionară care te bag-n spaimă: Nu vezi ce este acolo, ci ceea ce vrea creierul tău să vezi - detalii uimitare despre percepție
Intri intr-o camera și vezi un obiect lung și subțire așezat pe o masa. Este un stilou de care aveți nevoie pentru o int ...
-
O echipa internațională de cercetători face anunț misterios: suntem foarte aproape de a detecta ceva ce până acum era invizibil
O colaborare internaționala intre cercetatori de la King's College London, Universitatea Harvard și UC Berkeley a dus la ...
-
Cercetătorii au reusit sa cultive dinti umani din celulele pacientului. Adio plombe si impanturi artificiale!
Pentru prima data, cercetatorii de la King's College London au crescut dinți umani intr-un laborator. Utilizand celulele ...
-
Bulgaria are undă verde pentru aderarea la zona euro. În același timp, România are cel mai mare deficit din UE
Bulgaria a indeplinit conditia finala pentru aderarea la zona euro prin respectarea criteriului privind deficitul bugeta ...
-
Războiul COVID ia amploare. China acuză că virusul era deja în SUA. Americanii încearcă să dea vina pe chinezi
Un nou episod tensionat intre Statele Unite și China a izbucnit pe tema originilor pandemiei de COVID-19, dupa ce Casa A ...
-
O companie chineză a prezentat bateria care va revoluționa piața autoturismelor electrice. Se încarcă în 5 minute și are o autonomie de peste 500 de km
Cel mai mare producator de baterii pentru mașini electrice din lume, compania chineza CATL, a prezentat la Salonul Auto ...
-
Nou episod tensionat în relațiile dintre Beijing și Washington: China trimite Boeing-urile americane înapoi în SUA
Razboiul economic dintre Washington și Beijing se adancește. Ca reacție la decizia administrației Trump de a impune tari ...
-
Favoritul caselor de pariuri pentru a deveni următorul Papă: Ce spune platforma care l-a dat câștigător pe Trump
Polymarket - piața de predicții care a proiectat o victorie confortabila pentru președintele Donald Trump in 2024 - are ...
-
Producătorul unei emisiuni celebre din SUA demisionează pentru că și-a pierdut independența. Presiuni din partea lui Donald Trump și a Paramount
Bill Owens, producatorul executiv al „60 Minutes" de la CBS News, a anunțat ca demisioneaza din cadrul longevivei ...
-
Când va deveni Metaversul o "realitate" indispensabilă precum sunt azi retelele sociale clasice
Metaversul este un concept tot mai des mentionat in mass-media, in ultimul timp, referitor la o tehnologie a viitorului ...
-
De prin presă adunate: Sapte stiri din Cronica de Tehnologie de azi
1. În premiera mondiala, inteligența artificiala va fi folosita in Emiratele Arabe Unite pentru scrierea legilor. ...
-
"Trump vinde America". Piețele financiare din SUA dezvăluie dezastrul provocat de Casa Albă
La trei luni de la preluarea celui de-al doilea mandat de catre Donald Trump, pilonii hegemoniei economice americane au ...
-
Unul dintre cele mai mari mistere ale istorie e gata sa fie descifrat cu ajutorul Inteligentei Artificiale
De peste un secol, Liniile Nazca din Peru i-au nedumerit pe arheologi. Aceste geoglife masive, create de poporul Nazca i ...
-
Inteligența Artificială amenință joburile clasei de mijloc. Profesii care urmează să dispară până în 2030
Inteligența artificiala (AI) transforma radical piața muncii, afectand tot mai multe locuri de munca din clasa de mijloc ...
-
Pericolul neștiut din WhatsApp: De ce ar trebui să dezactivezi cercul albastru din aplicație cât mai repede
Ai observat un cerc albastru nou in WhatsApp și nu știi ce e? Nu e o decorațiune. Este semnul ca Meta, compania care deț ...
-
NASA face un anunț memorabil despre atmosfera Pământului: conform ultimelor date se întinde dincolo de Lună
Oamenii de știința au stabilit ca atmosfera Pamantului se extinde mult dincolo de limitele convenționale acceptate, ajun ...
-
Cutremur la Forumul Economic Mondial: Klaus Schwab este investigat după anunțul demisiei. Acuzații de deturnare de fonduri și abuzuri asupra angajaților
Fondatorul Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, este investigat de organizația pe care a creat-o, dupa ce o noua sc ...
-
Confuzia dintre sete și foame: Reflexul greșit care stă la baza multor excese alimentare. Mesele incomplete scurtează sațietatea
Micul dejun, pranzul si cina trebuie sa contina, in mod obligatoriu, o sursa de proteine, iar dupa o masa care contine p ...
-
Fondatorul Forumului Economic Mondial de la Davos, Klaus Schwab, s-a retras după mai mult de 50 de ani la conducerea organizaţiei
Fondatorul Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, Klaus Schwab, s-a retras din Consiliul de Administratie al orga ...
-
Beția la cimpanzeii sălbatici: Maimuțele au fost filmate în timp ce se savurează fructe fermentate cu alcool VIDEO
Cimpanzeii salbatici din vestul Africii au fost observați in timp ce imparțeau fructe care conțineau alcool suficient ca ...
-
Polii pământului sunt în pragul colapsului. Dispariția gheții marine de la poli, o bombă cu ceas pentru întreaga planetă
Nivelurile record de gheața scazuta in Arctica și Antarctica anunța o noua realitate climatica. Consecințele se resimt d ...
-
O statuie a Fecioarei Maria a lăcrimat înainte de moartea Papei Francisc. Filmările și fotografiile au devenit virale
Comunitatea religioasa din satul Aguas Claras, aflat in nord-estul Columbiei, a fost martora unui fenomen pe care mulți ...
-
Culorile de pe ambalajul pâinii ascund un cod pe care mulți români nu îl cunosc
Poate ai crezut pana acum ca acele benzi colorate de pe ambalajul painii sunt doar un detaliu de design, menit sa atraga ...
-
S-a descoperit o problemă gravă pentru întreaga omenire: Cea mai importantă resursă a plantei este contaminată cu metale grele
Între 14% si 17% dintre terenurile arabile ale lumii sunt contaminate cu cel putin o substanta din categoria metal ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu