Cum te pregătești pentru călătoria într-o țară exotică
Postat la: 14.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Gândește-te la o plajă cu nisip fin și apă turcoaz care se întinde cât vezi cu ochii, cu palmieri care se înalță până la cer. Aceasta este, cu siguranță, imaginea care te face să îți dorești să începi să-ți împachetezi bagajele, nu-i așa?
Fără dubiu, o astfel de experiență va fi una de neuitat. Cu toții ar trebui să vizităm o țară exotică măcar o dată în viață. Într-o astfel de destinație vei putea descoperi culturi diferite, mâncăruri tradiționale, tradiții și festivaluri unice și, nu în ultimul rând, ocazia de a înțelege mai bine lumea înconjurătoare și cât de diferite pot fi aceste aventuri de clasicele excursii la Roma, Londra sau Berlin.
Călătoria într-o țară exotică poate fi o experiență minunată, dar există câteva lucruri importante la care trebui să fii atent pentru a te asigura că vei avea o călătorie confortabilă și, mai ales, sigură.
Care sunt principalele riscuri care îți pot distruge vacanța de vis?
Iată câteva dintre cele mai importante riscuri:
- Primul element care-ți poate afecta sejurul bine planificat îl poate reprezenta jet lag-ul. Dacă mergeți într-o țară cu un fus orar diferit, puteți avea dificultăți cu somnul și cu ajustarea la programul local. Pentru a preveni jet lag-ul, încercați să vă odihniți înainte de călătorie și să vă adaptați treptat la fusul orar local imediat după sosire.
- Al doilea lucru la care trebuie să fii atent îl reprezintă regimul vizelor și al accesului în țară de destinație. Unele state pot solicita ca viza să fie obținută în prealabil, în timp ce altele pot permite intrarea turiștilor în țară la fața locului. Înainte de a pleca la drum citește cu atenție, din sursele oficiale, care sunt condițiile de intrare pentru cetățenii români în țara de destinație. Totodată, asigură-te că pașaportul tău este valabil!
- Mai mult, înainte de a pleca într-o țară tropicală, verifică temeinic care sunt cerințele de vaccinare și măsurile de precauție împotriva bolilor tropicale. În funcție de țara în care dorești să călătorești poate fi necesar să efectuezi anumite vaccinuri, să folosești constant repelente de țânțari sau alte insecte și, totodată, să eviți consumul de apă sau alimente din surse potențial contaminate. Evită mâncărurile care nu sunt coapte sau gătite complet și bea numai apă îmbuteliată.
- Poate cel mai important aspect îl reprezintă siguranța personală și a persoanelor cu care călătorești. Există multe zone turistice minunate în lume, dar care pot fi considerate periculoase din cauza gradului ridicat de infracționalitate. Evită să te plimbi singur noaptea sau în zone cunoscute pentru infracțiuni, păstrează-ți bunurile de valoare în seiful hotelului și fii atent la tentative de furt sau fraudă.
„Merită atâtea riscuri pentru o vacanță?"
Acum, știm că te poți întreba: „Dar nu este călătoria într-o destinație exotică prea periculoasă? Cu siguranță, cu cât ne îndepărtăm mai mult de casă, cu atât trebuie să fim pregătiți. Însă trebuie să vă spunem că există și o serie de măsuri prin care te poți proteja. Iată sfaturile noastre:
- În primul rând, în timp ce călătorești într-o țară exotică, este important să respecți tradițiile și cultura locale. Încearcă să eviți comportamentul sau îmbrăcămintea care ar putea fi considerate ofensatoare, informează-te înainte de plecarea în călătorie care sunt cele specifice zonei în care vei călători În anumite țări, îmbrăcămintea prea sumară poate fi considerată provocatoare.
- În al doilea rând, asigură-te că ai luat la tine suficienți bani în moneda locală și că ești familiarizat cu rata de schimb locală. Evită să schimbi banii la aeroport sau la hoteluri deoarece poți achita taxe mari.
- De asemenea, în unele regiuni ale țărilor exotice s-ar putea ca localnicii să nu fie familiarizați cu limbile de circulație internațională. Încearcă să înveți câteva cuvinte sau fraze de bază în limba locală, astfel încât să poți comunica mai ușor cu oamenii locului. De altfel, asigură-te că ai un telefon mobil care funcționează în țara respectivă și că ai acces la internet pentru a putea căuta informații și a rămâne în contact cu cei dragi.
- Nu în ultimul rând, ia în calcul când îți planifici vacanța și faptul că în unele țări mijloacele de transport pot fi foarte diferite față de cele cu care ești obișnuit în Europa. Informează-te din timp cu privire la sistemul de transport local și planifică traseele în avans.
Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile importante la care ar trebui să fii atent înainte și în timpul unei călătorii într-o țară exotică. În general, este important să faci cercetări în prealabil cu privire la țara în care dorești să călătorești și să te asiguri că ești pregătit pentru orice situație posibilă.
Mai mult decât atât, toate riscurile de mai sus pot fi mult diminuate dacă te asiguri cu o poliță de călătorie potrivită! O asigurare de călătorie poate fi extrem de utilă atunci când călătorești într-o țară exotică deoarece te poate proteja de costuri neprevăzute legate de sănătate, accidente sau pierderea bunurilor.
Iată câteva modalități prin care asigurarea de călătorie de la Eurolife FFH îți poate fi de ajutor. În primul rând, pentru că îți oferă acoperire în cazul în care ai nevoie de asistență medicală. În multe țări exotice, asistența medicală poate fi costisitoare și dificil de accesat. Asigurarea de la Eurolife FFH acoperă costurile medicale pentru accidente, îmbolnăviri, tratament dentar de urgență, precum și consultații medicale nelimitate cu medici români (online și la telefon) pe toată durata călătoriei. Iar în cazurile extreme, dacă tu sau un membru al familiei aveți o urgență medicală, asigurarea de călătorie îți va acoperi costurile transferului medical de urgență către un spital mai bun sau către țara de origine, dar și prelungirea călătoriei din motive medicale.
Pe lângă acoperirea acestor riscuri de natură medicală, asigurarea de călătorie e numai bună dacă vrei să stai liniștit în cazul în care bagajele tale se vor pierde sau dacă vei întâmpina întârzieri.
În concluzie...
....O călătorie într-o destinație exotică poate fi una dintre cele mai frumoase experiențe din viața ta. Îți va oferi momente unice, aventuri, peisaje spectaculoase și o nouă perspectivă asupra lumii. Așa că, de ce să nu îți faci bagajele chiar acum și să te îndrepți spre destinația de vis? Îți promitem că vom fi acolo în caz de ceva!
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ce este "Regula celor 90 de secunde"? Un neurocercetător descoperă o tehnică inovatoare care ne poate schimba viața
Te-ai gândit vreodată cum ai putea să îți gestionezi emoțiile rapid? Încearcă „Regula celor 90 de secunde" și descoperă tehnica inovatoare creată de un specialist în neuroștiințe, care îți oferă instrumentele necesare pentru a controla furia, frica și anxietatea, ajutându-te să îți regăsești calmul într-un timp scurt.
-
Serurile criminale: FDA impune avertismente privind leziunile nervoase pentru 2 vaccinuri RSV
Food and Drug Administration (FDA) din SUA a dispus ca doi producători de vaccinuri împotriva virusului sincițial respirator (VSR) să includă pe etichetele produselor un avertisment privind un efect secundar potențial paralizant legat de afectarea nervilor.
-
De ce este așteptat Elon Musk în fotbalul mare de Gigi Becali, patronul FCSB-ului
A ieșit la iveală faptul că Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, dorește să preia clubul Liverpool în schimbul a 4 miliarde de dolari, iar Gigi Becali a reacționat cu privire la această veste. În viziunea latifundiarului care dictează mersul lucrurilor la FCSB, venirea lui Musk în fotbal ar reprezenta un avantaj chiar și pentru roș-albaștri.
-
Explozie de căutări pe Google: Oamenii vor să știe cum să își șteargă conturile de Facebook și Instagram după anunțul Meta
Anunțul Meta de a renunța la verificarea informațiilor și de a relaxa moderarea conținutului a declanșat o explozie de căutări pe Google despre ștergerea conturilor de Facebook, Instagram și Threads.
-
Vin banii de la G7 pentru Ucraina! Ursula von der Leyen a anunțat prima tranșă din împrumut
Ucraina a primit prima tranșă de 3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene a unui împrumut convenit de membrii Grupului celor Șapte, au declarat vineri Kievul și Bruxellesul.
-
"Schema 1800" - noua înșelătorie pe WhatsApp. Plângerile la poliţie curg continuu
O nouă schemă de fraudă online face victime, în aceste zile. Escrocii sparg conturile de whatsapp, după care le cer bani cunoscuţilor din agenda victimei. Suma cerută este aceeaşi -1.800 de lei. De aceea, acest tip de înşelăciune a primit şi numele de Schema 1800.
-
Granițele deschise sfidează naționalismul în ascensiune în Europa (The Guardian)
Reintroducerea controlului pașapoartelor în spațiul Schengen ne trasează în minți noi linii politice - iar lucrul acesta în sine e periculos, se arată într-un articol publicat în The Guardian, conform Rador Radio România.
-
Marea Britanie impune noi reguli de călătorie. De când se aplică și ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii
Marea Britanie impune o autorizație electronică de călătorie (ETA) pentru cetățenii din 48 de țări, inclusiv SUA, Canada și Australia. Din luna aprilie, această autorizație plătită va fi obligatorie și pentru europeni. ETA este menită să consolideze securitatea la frontieră și face parte dintre eforturile Londrei de a-şi digitaliza sistemul de gestionare a frontierelor.
-
Dezvăluirea unui director de bancă: "Românii dau statului 70% din tot ceea ce câștigă"
Statul român continuă să apese greu pe umerii cetățenilor: pe lângă cele mai mari impozite pe salarii din Europa, românii sunt obligați să suporte și alte taxe și contribuții. Cu toate acestea, finanțele publice sunt într-o situație critică, iar România rămâne, de ani de zile, campioana deficitului bugetar în Uniunea Europeană.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu