ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Cum se comportă cancerul ca o infecție. Sistemul nostru imunitar îl combate constant

Postat la: 16.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit Dr. Jason Fung, celulele canceroase pot eluda sistemul imunitar imitând celulele normale și ascunzându-se de supravegherea imunitară. Pentru a stimula imunitatea împotriva cancerului, este esențial să înțelegem cum interacționează celulele canceroase cu sistemul imunitar.

Într-un episod recent din Vital Signs, o serie video Epoch TV, Dr. Fung explică modul în care cancerul acționează ca o infecție și cum sistemul imunitar luptă constant împotriva cancerului.

Există cazuri în care melanomul unei persoane este îndepărtat și se crede că a dispărut, spune autorul „Codului cancerului", Dr. Jason Fung. „Douăzeci de ani mai târziu, persoana respectivă moare într-un accident de mașină și plămânul său este transplantat altcuiva; iar mai târziu, persoana respectivă dezvoltă un melanom galopant, spune el, „pentru că cancerul era încă acolo, doar că era ținut sub control atât de eficient de sistemul imunitar".

Sute sau chiar mii de celule suferă în mod constant mutații care duc la apariția cancerului, spune Dr. Fung.

Dr. Fung este nefrolog - un specialist în sănătatea rinichilor - și un expert în postul intermitent și mijloacele dietetice cu conținut scăzut de carbohidrați pentru a contracara bolile, inclusiv obezitatea și diabetul de tip 2.

El s-a alăturat emisiunii Vital Signs cu Brendon Fallon pentru a dezvălui modul în care corpurile noastre luptă în mod natural împotriva cancerului și modul în care acest lucru se aliniază cu un nou concept al cancerului ca boală infecțioasă, așa cum se vede în cazul cancerului pulmonar cauzat de fumat, de exemplu.

„Acea celulă pulmonară... s-a transformat într-un fel de celulă pulmonară supraviețuitoare, care încearcă să supraviețuiască cu orice preț împotriva acestor daune cronice provocate de fumat", spune Dr. Fung. „Acum, se comportă de fapt exact ca un organism unicelular sau, de exemplu, ca o infecție".

În „Cancer Code Part 1", Fallon și Dr. Fung analizează ce determină celulele să devină canceroase și de ce cancerul persistă adesea în ciuda supravegherii sistemului imunitar.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE