Cum să-ți gestionezi emoțiile când joci poker
Postat la: 14.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Gestionarea emoțiilor contribuie din plin la rezultatele pe care le ai când joci poker. De multe ori, modul în care îți ții emoțiile în frâu face diferența între un rezultat bun și unul slab. Sunt mulți jucători talentați care nu au reușit pe termen lung tocmai pentru că mentalul lor nu a fost cel mai bun.
Acesta este și motivul pentru care numeroși jucători profesioniști aleg să facă ședințe la psiholog sau la mental coach. Cu ajutorul sprijinului profesionist, ei reușesc să înțeleagă mai bine trăirile pe care le au în anumite momente, cum să își calmeze nervii ori cum să depășească anxietatea. În funcție de miza jocului, toate aceste stări sunt firești, însă important este să treci peste ele și să te bucuri de fiecare moment la masa de poker.
Nu contează că joci într-un cazinou real sau pe o platformă de poker online, emoțiile pot apărea oricând. Fac parte din jocul de poker și sunt absolut firești. Tot ce vei învăța din acest articol te poate ajuta să-ți gestionezi emoțiile mai bine la turneele live și nu numai.
Foto poker aici
1. Nu te gândi la mâinile din trecut, ci doar la prezent
2. Nu juca pe sume pe care nu ți le poți permite să le pierzi
3. Adaptează-te la mediul în care joci
4. Nu pune presiune pe tine
5. Joacă odihnit și stabilește cât ești dispus să rămâi la masă
O mare greșeală comisă de mulți jucători este că le rămân în minte anumite mâini în care puteau face mai mult sau pe care le-au pierdut deși aveau cărți foarte bune. Aceasta este o problemă peste care mulți nu pot trece. Este complet eronat să te mai gândești la ceva ce a fost în trecut deoarece nu mai poți schimba. Dacă mintea ta rămâne blocată pe un anumit moment, creierul tău nu va putea să se concentreze pe ce se întâmplă în prezent. Astfel există șanse mari să iei decizii proaste în continuare. Și știi cum se traduce acest lucru în poker? Vei pierde jetoane după jetoane dacă nu vei trece repede peste un moment în care ai pierdut. Rămâi ancorat în prezent și gândește-te doar la cei de făcut de acum înainte.
De cele mai multe ori emoțiile sunt cu atât mai mari cu cât și mizele cresc. Dacă știi că ai mizat deja sume foarte mari, cu atât intervine și presiunea de a nu pierde. Iar acest lucru este greșit. Pokerul trebuie privit ca o experiență în sine, ca un joc distractiv. Mizele nu sunt atât de importante. Poți să joci poker oricare ar fi bugetul tău, fără să aloci sume considerabile. Pe site-urile de poker online poți să încerci turnee și partide de poker cu mize de doar câțiva cenți sau chiar turnee freeroll. Iar dacă îți dorești să simți adrenalina premiilor mari, o poți face și fără să achiți tu un buy-in mare. Pentru că își doresc ca toată lumea să se bucure de poker la cel mai înalt nivel, operatorii online au introdus sateliți de calificare la turnee mari. Așadar, bucură-te de poker pe sume care nu îți vor afecta viața de zi cu zi și distrează-te responsabil.
În cazul în care joci într-un cazinou sau într-un club de poker, s-ar putea ca întreg peisajul să ți se pară un pic copleșitor la început. Din acest motiv este indicat să ajungi mai devreme pentru a te adapta cu întreg decorul. Conceptul de a juca live îți va da cu siguranță o stare de bine pentru că este o experiență inedită.
În momentul în care începi să joci poker, este teribil dacă pui presiune pe tine. Dacă începi să îți spui că "trebuie să câștig sau trebuie să ajung la masa finală" putem spune deja că ai început cu stângul. Nu vei face decât să pui o presiune suplimentară pe tine. Astfel vei ajunge să fii dezamăgit de două ori mai mult dacă nu vei avea rezultatul dorit. Bucură-te de momentele la masă și privește eventualele câștiguri ca pe un bonus. Gestionează-ți cu atenție bugetul în așa fel încât, dacă ți se întâmplă să pierzi, să nu fii afectat din punct de vedere financiar.
De multe ori, cu cât suntem mai obosiți, cu atât ne este mai greu să ne gestionăm emoțiile. Din acest motiv e indicat să fii odihnit când joci poker. Studiază înainte să participi la un turneu pentru a vedea care este structura sa, în așa fel încât să știi care ar fi durata maximă. Dacă îți place un joc mai rapid, există suficiente variante din care poți alege pentru a nu sta ore în șir la masă.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
-
Cât de grav este virusul HMPV, care a ajuns și în România, și cum ne putem feri de el? În prezent nu există vaccinuri pentru el
Virusul hMPV, (Human Metapneumovirus) este un virus ARN. Mai exact, face parte din familia Paramyxoviridae, genul Metapneumovirus, și are un genom format din ARN monocatenar, de tip negativ, diferit de virusul SARS-CoV-2 care produce Covid-19.
-
Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
Preşedintele ales Donald Trump analizează posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională pentru a pune în aplicare politicile sale tarifare, potrivit unor patru surse familiare cu situaţia, citate de CNN.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu