Cum influențează balastul celelalte sisteme ale vehiculului?
Postat la: 05.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Balastul este o componentă esențială a întregului sistem de faruri, controlând intensitatea luminii, precum și modul în care funcționează becurile. Balastul previne ca becurile să nu consume toată puterea și să se ardă prematur.
Acționează asemeni unui transformator care transformă tensiunea bateriei într-o cantitate adecvată de putere pentru a menține farurile aprinse.
De ce este necesară înlocuirea balastului defect?
Un balast auto îndeplinește o serie de funcții. De asemenea, acesta este proiectat pentru a detecta imediat stingerea becului. Dacă becul se stinge, balastul îl va reporni automat într-o microsecundă, asta însemnând că nici măcar nu vă veți da seama că becul s-a stins. Totuși, pe măsură ce becul se apropie de sfârșitul perioadei sale de funcționare, se poate stinge mai des, chiar și de 20 sau de 30 de ori pe minut. Când ajunge în acest punct, balastul tinde să se supraîncălzească. În cele mai multe cazuri, în loc să se reseteze, balastul nu mai pornește. Singura modalitate de a vă reseta balastul presupune pornirea comutatorului farurilor. Dacă sunteți nevoit să vă resetați balastul în mod repetat, atunci acesta ar putea fi un semn că un bec este defect. Un electrician auto vă poate ajuta să vă lămuriți dacă balastul s-a deteriorat sau dacă, dimpotrivă, becurile trebuie înlocuite. Costul înlocuirii unui balast xenon diferă de modelul de balast de care aveți nevoie și, desigur, de marca mașinii pe care o dețineți. Este necesar să înlocuiți balastul de la primele semne care vă indică faptul că s-a defectat. Un balast care nu funcționează corespunzător vă reduce vizibilitatea în trafic, vă compromite siguranța la volan și, totodată, afectează și alte sisteme ale mașinii. Accesați https://www.siriusmag.ro/balast-xenon pentru a vizualiza o gamă completă de balast xenon și module faruri.
Ce sisteme ale mașinii pot fi afectate de un balast defect?
Un balast defect poate face ca luminile de avertizare ale vehiculului să se aprindă pe tabloul de bord. Unele mașini sunt prevăzute cu sisteme care monitorizează funcționarea farurilor. Atunci când balastul nu funcționează corect, computerul mașinii poate interpreta acest lucru ca o problemă cu sistemul de iluminare și poate activa o lumină de avertizare. Deoarece balastul face parte din sistemul general de iluminat al vehicului, dacă s-a defectat poate cauza probleme cu alte lumini din mașină. De exemplu, puteți constata că aveți probleme cu faza lungă sau cu luminile de semnalizare. În unele cazuri, un balast defect poate cauza o consumare continuă a bateriei când mașina este oprită. În timp, acest consum continuu ar putea duce la descărcarea bateriei și poate afecta pornirea vehiculului și modul în care funcționează. De asemenea, balastul are un mare impact asupra sistemelor de nivelare automată. Unele vehicule cu faruri HID sunt prevăzute cu sisteme de nivelare automată, care reglează unghiul fasciculului luminos în funcție de sarcina mașinii. Un balast deteriorat ar putea afecta acest sistem, provocând alinierea greșită a farurilor și reducând vizibilitatea. Dacă mașina pe care o dețineți este prevăzută cu caracteristici de iluminare inteligentă, atunci un balast care nu mai funcționează corespunzător poate afecta aceste caracteristici. De exemplu, dacă mașina dispune de control automat al farurilor sau de iluminare adaptivă, atunci balastul defectuos ar putea compromite aceste sisteme, reducându-le eficacitatea sau provocând deteriorarea lor.
Nu este recomandat să conduceți cu un balast defect. Atunci când farurile nu funcționează optim din cauza unui balast deteriorat, vizibilitatea în trafic este mult diminuată, ceea ce vă împiedică să observați pietonii, vehiculele, obiectele sau alte obstacole, în special în timp ce conduceți noaptea sau în condiții meteorologice nefavorabile. Asigurați-vă întotdeauna că balastul funcționează corect pentru a beneficia de siguranță la volan.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Influentul ziar german FAZ: „În România e tot mai puternică suspiciunea că spectrul Rusiei a fost folosit pentru anularea unui scrutin ce nu convenea guvernanților"
Într-un articol cu titlul „Mitul interferenței ruse", cotidianul german conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung observă că amestecul Moscovei în alegerile din România este tot mai mult pus sub semnul întrebării. Ziarul analizează totodată lipsa de popularitate a guvernanților de la București, în mod special a președintelui Klaus Iohannis.
-
Metoda controversată, dar isteață, prin care Microsoft vrea să fure utilizatorii Google. Ce au putut să facă
Microsoft a adoptat o tactică neobișnuită și, pentru mulți, controversată, în încercarea de a atrage mai mulți utilizatori pentru motorul său de căutare, Bing.
-
Detalii cutremurătoare despre tânărul de 18 ani găsit spânzurat de un copac. „Sunt terminat psihic, îi urăsc pe toți. Sper să mă puteţi ierta!"
Noi detalii cutremurătoare în cazul adolescentului de 18 ani care a fost găsit spânzurat de un copac, pe un deal dintr-o localitate din judeţul Tulcea, au fost făcute publice.
-
Elon Musk ar regiza o mare lovitură în Marea Britanie: Mazilirea premierului Keir Starmer
Elon Musk, cel mai bogat om din lume, ar fi discutat în privat cu aliaţii săi despre posibilitatea de a-l înlătura pe Sir Keir Starmer din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit înainte de următoarele alegeri generale, potrivit unor surse apropiate subiectului, raportează Financial Times.
-
Cum poți plăti RCA la aproape jumătate de preț dacă locuiești în București sau Ilfov
Șoferii din capitală și județul Ilfov, care în bună parte funcționează ca un „cartier dormitor" al Bucureștiului, plătesc pentru un RCA cu mult mai mult decât locuitorii altor zone. Tariful de referință este un indicator orientativ, care nu reflectă prețurile efective de vânzare, dar al cărui trend relevă, totuși, realitățile din piață.
-
Cazul minorilor care s-au sinucis din dragoste: la mijloc ar fi fost o iubire imposibilă şi, probabil, drogurile. Băiatul a fost o vreme în grija statului
Dubla sinucidere este învăluită în continuare în mister. Băiatul de 15 ani şi o fata de 14 ani din Tulcea au fost găsiţi morţi într-o carieră de piatră. Se pare că este vorba despre o iubire imposibilă şi, probabil, consumul de substanțe interzise. Cazul a fost preluat de procurorii de la crimă organizată.
-
Înșelătoria "Curierul" face tot mai multe victime - Cum trebuie sa se fereasca lumea de infractori
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că primește tot mai multe notificări, mesaje și emailuri de la firmele de curierat sau de la poștă cu privire la folosirea numelor unor firme în campanii de fraude, în condițiile în care cumpărăturile online devin tot mai frecvente.
-
Cât de grav este virusul HMPV, care a ajuns și în România, și cum ne putem feri de el? În prezent nu există vaccinuri pentru el
Virusul hMPV, (Human Metapneumovirus) este un virus ARN. Mai exact, face parte din familia Paramyxoviridae, genul Metapneumovirus, și are un genom format din ARN monocatenar, de tip negativ, diferit de virusul SARS-CoV-2 care produce Covid-19.
-
Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
Preşedintele ales Donald Trump analizează posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională pentru a pune în aplicare politicile sale tarifare, potrivit unor patru surse familiare cu situaţia, citate de CNN.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Revoltă în Germania, după aderarea deplină a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. „Dezastru pentru siguranța oamenilor în Europa"
- 2.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 3.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 4.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 5.Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
- 6.Rusia șochează lumea medicală: a reușit dezvoltarea unui vaccin care reușește să trateze majoritatea tipurilor de cancer!
- 7.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 8.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 9.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 10.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu