Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum eviți supraîncărcarea facturii la gaze?

Postat la: 23.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Trecerea dintre septembrie și octombrie este momentul potrivit pentru a începe pregătirile pentru sezonul de încălzire. Facturile la gaze în perioada de toamnă și iarnă pot pune o povară grea asupra bugetului familiei, așa că merită să te gândești la modalități de  economisire cât mai curând posibil. Unele dintre ele necesită o investiție de timp și bani, altele sunt lucruri simple, dar care sunt foarte profitabile în general.

Sigilează ferestrele și ușile

Calitatea tâmplăriei din multe clădiri, în special cele ridicate cu câteva decenii în urmă, lasă deseori mult de dorit. Aerul rece intră în încăperi prin garniturile uzate din jurul ușilor și ferestrelor. Răspunsul la întrebarea cum să eviți supraîncărcarea facturii la gaze va fi limitarea fluxului de aer rece în casă. Pentru a verifica unde există probleme, trece mâna de-a lungul cadrului ferestrei, apoi cumpără o garnitură și lipește-o de marginea cadrului unde apar curenți de aer. 

Reglează temperatura în funcție de nevoile tale

Încălzirea economică a casei implică și controlul temperaturii. Supraîncălzirea încăperilor nu este benefică pentru sănătatea ta și, în plus, generează costuri mai mari pe care trebuie să le suporți pentru încălzire. Pentru ca economiile la încălzire să fie eficiente, merită să înveți cum să reglezi caloriferele și să investești în regulatoare pentru sursa de căldură. Datorită acestora, vei obține controlul deplin asupra nivelului de temperatură în camere individuale. Și nici nu vei mai avea parte de stres de fiecare dată când vine ziua de transmitere index gaze .

Efectuează o inspecție a instalației înainte de fiecare sezon de încălzire

Cum să nu supraîncarci factura la încălzire? Murdăria și sedimentele create în timpul funcționării instalației pot împiedica semnificativ transferul de căldură și pot reduce randamentul, crescând în același timp consumul de combustibil. Frecvența de inspecție a tuturor dispozitivelor de încălzire depinde cel mai bine de tipul de combustibil utilizat, de calitatea acestuia, de putere, de locul de instalare sau de metoda de funcționare. Indiferent dacă te întrebi cum să economisești la gaz sau la un alt tip de sistem de încălzire, este adevărat că un dispozitiv de încălzire eficient va funcționa mai economic și astfel vei suporta costuri mai mici.

Gândește-te la modernizarea sistemului de încălzire

Dacă te afli în faza de construire sau renovare a unei case și te întrebi cum să economisești la factura de căldură, poți oricând să iei în considerare diverse metode alternative de încălzire. Unele dintre ele pot fi mai ieftine de instalat, dar mai scumpe de operat și invers. Cum să economisești gaz sau alt tip de combustibil? Merită să analizezi cu calm toate avantajele și dezavantajele unei soluții date. Luarea unei decizii informate în acest sens este o decizie financiară sănătoasă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE