Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum erau exploatate sexual zeci de tinere din medii defavorizate. Totul se întâmpla în imobile din București sau în străinătate

Postat la: 27.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat zeci de percheziții într-un dosar ce vizează o grupare de proxeneți.

„La data de 26 august 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT-S.C., au efectuat 44 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov, Dâmbovița, Iași și Constanța, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de constituire/aderare la un grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

În cauză, se efectuează cercetări cu privire la 14 persoane bănuite de constituire/aderare la un grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani. Din cercetări a reieșit că 14 persoane, membre ale unui grup infracțional organizat, ar fi recrutat, transportat și găzduit (în România și în străinătate-Germania, Anglia, Scoția, Danemarca, Țările de jos, Austria și Elveția), în scopul obligării la practicarea prostituției, peste 40 de tinere", potrivit IGPR. Presupușii proxeneți au fost audiați de polițiști. Suspecții își alegeau victimele din medii defavorizate.

„Victimele identificate, cu situație materială precară, lipsite de educație sau provenind din familii dezorganizate, persoane predispuse victimizării, ar fi fost recrutate din România prin metoda „loverboy", transportate, găzduite și, ulterior, determinate prin amenințări și violențe să practice prostituția în diferite imobile din București, precum și în cluburi sau bordeluri din țările vestice, în folosul material al membrilor grupului infracțional organizat.

Profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimelor, persoanele bănuite ar fi exploatat sexual tinerele, fără a ţine cont de deteriorarea continuă a stării de sănătate a acestora, ajungându-se la o stare de aservire totală faţă de traficanţi, iar, pentru a supraveghea mai ușor activitatea de exploatare, au luat măsura cazării acestora la locuințele persoanelor bănuite.

Pentru conturarea probatoriului, au fost solicitate 3 ordine europene de anchetă autorităților germane, efectuându-se, totodată, un schimb permanent de informații de interes polițienesc, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, cu structurilor de aplicare a legii din Germania și Țările de Jos (Olanda)", mai transmit oamenii legii.

La percheziții, polițiștii au confiscat mai multe sume de bani și documente. „În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite mijloace materiale de probă și au fost ridicați 38.920 de euro, 160 UKP, 56.104 lei, susceptbili a proveni din activități ilicite, în numerar. De asemenea, au fost ridicate 13 autoturisme de lux, 81 de telefoane mobile, 76 de laptopuri noi, 6 spații de memorie (carduri, stick), 3 tablete, înscrisuri bancare și contracte de vânzare-cumpărare a unor bunuri imobile, urmând a fi indisponibilizate și sumele deținute în conturile bancare.

Au fost citate sau aduse cu mandat, în vederea audierii, 51 de persoane. Procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, a 13 persoane bănuite de constituire/aderare la un grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani. Cele 13 persoane urmează a fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Activitățile s-au realizat cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune, au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Cercetările sunt continuate, pentru documentarea activității infracționale", se mai arată în sursa citată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE