Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum au pierdut polițiștii un șofer băut și drogat care a omorât un om și a rănit alte cinci persoane în accident rutier

Postat la: 31.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Slatina, care în seara de Crăciun a provocat un accident mortal, în urma căruia şi-a pierdut viaţa primarul de la Grădinari, este dat în urmărire internațională.

Judecătoria Slatina a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Paul Robert Hraru, însă poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu, existând suspiciunea că ar fi părăsit ţara. Polițiștii nu l-au reținut pe șofer după producerea accidentului și, astfel, acesta s-a făcut nevăzut.

Șoferul avea o alcoolemie de 0,72 mg/l şi a fost testat pozitiv cu aparatul DrugTest în momentul producerii tragediei. Acesta a intrat cu mașina în ambulanţa privată în care se afla şi primarul de la Grădinari, Mihai Ioana, care se întorcea de la dializă.

„Împotriva acestuia Judecătoria Slatina a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile pentru săvârșirea infractiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporala din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", se arată pe site-ul Poliţiei Române.

În urma evenimentului rutier, 6 persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Primarul Mihai Ioana s-a stins la spital.

„Ambii conducători auto, implicați în eveniment, au fost testați cu aparatul etilotest, indicând o valoare negativă pentru bărbatul în vârstă de 52 de ani, respectiv o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul în vârstă de 32 de ani.

De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul din dotare, iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", au transmis reprezentanţii IPJ Olt, după producerea evenimentului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE