Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum alegem cel mai bun grătar profesional pentru unitățile de alimentație publică?

Postat la: 24.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bucătăriile unităților de alimentație publică precum restaurante, hoteluri, pizzerii, bistro-uri sau pub-uri trebuie să apeleze la echipamentele profesionale pentru prepararea diferitelor alimente și meniuri.

Foarte mulți clienți apreciează gustul diferitelor preparate gătite pe grătar. Prin urmare toate unitățile de alimentație publică trebuie să aibă în vedere echiparea bucătăriilor cu un grătar profesional.

Datorită faptului că oferta de astfel de grătare profesionale pentru bucătărie este una diversificată, este important să știm cum putem găsi cel mai bun astfel de echipament. In cele ce urmează iti prezentam câteva aspecte asupra cărora să te oprești atunci când urmează să achiziționezi astfel de echipamente pentru dotarea bucătăriei unității de alimentație publică pe care o administrezi.

1. Sursa de energie care este utilizată pentru funcționarea grătarului profesional

Un prim aspect foarte important este cel referitor la sursa folosită pentru gătirea preparatelor culinare cu ajutorul grătarului. Grătarele profesionale pot fi încadrate în două mari categorii, și anume cele electrice și cele pe gaz. În cazul grătarelor pe gaz vorbim despre echipamentele care se încălzesc mai repede, iar durata pentru atingerea temperaturii optime pentru gătirea alimentelor este de asemenea mai rapidă.

Pentru grătarele electrice, avem avantajul de a fi mai ușor de manevrat și mai ușor de instalat, dar și avantajul de a putea fi livrate sub diferite dimensiuni. În consecință grătarele profesionale electrice sunt mai versatile și pot fi mai ușor de adaptat pentru bucătăriile profesionale de diferite dimensiuni. De asemenea grătarele electrice pornesc mai repede, sunt încălzite mai rapid și sunt gata pentru a fi folosite în timp foarte scurt.

2. Tipul de placă pentru grătar

Materialul folosit pentru placa grătarului și suprafața acestuia reprezintă un alt detaliu important. Există posibilitatea de a opta pentru materiale precum fontă, oțel, oțel cromat sau sticlă ceramică pentru placa grătarului. În privința tipului de suprafață a grătarului se poate opta pentru suprafețe plane, suprafețe cu „nervuri" sau suprafețe reprezentând o combinație între varianta plană și varianta striată a grătarului.

Grătarele din fontă oferă o capacitate termică mai mare și se încălzesc mai puternic. Varianta de grătare din oțel este opțiunea cea mai versatilă și cea mai economică. Acestea oferă posibilitatea de a găti alimentele constant la temperaturi optime. Pe de altă parte, aceste echipamente necesită o întreținere constantă pentru a preveni uzura.

Oțelul cromat este alegerea foarte eficientă pentru placa grătarelor prin prisma faptului că transferul de căldură înspre alimente se face într-un mod foarte eficient. În consecință, căldura rezultată în urma folosirii grătarului nu se va transmite în bucătărie. Mai mult, grătarul cu placa din oțel cromat nu permite lipirea alimentelor de acesta. În același timp, aceste plăci ale grătarelor sunt mult mai ușor de curățat și de întreținut atâta timp cât sunt respectate instrucțiunile de îngrijire.

Plăcile din sticlă ceramică în cazul grătarelor reprezintă un conductor de căldură de cea mai bună calitate și o sursă importantă de a economisi energie. Acest lucru se datorează faptului că suprafața grătarelor se încălzește foarte repede. Grătarele cu sticlă ceramică sunt și foarte ușor de curățat și de întreținut.

3. Structura grătarului profesional

În ceea ce privește structura grătarului profesional vorbim despre varianta de grătar cu înălțimea maximă și de varianta de grătar countertop.

În cazul grătarelor la înălțime maximă discutăm despre acele echipamente profesionale de sine stătătoare. Pentru grătarele din categoria countertop vorbim despre echipamentele care pot fi amplasate deasupra altor aparate din bucătărie.

Indiferent de tipul de grătar, acesta trebuie să fie poziționat sub o hotă de evacuare. Desigur, poziționarea grătarului în orice bucătărie depinde inclusiv de spațiul avut la dispoziție și de organizarea fluxului de lucru.

Pornind de la aceste aspecte vei putea face alegerea potrivită atunci când ai nevoie de un grătar pentru unitatea de alimentație publică pe care o administrezi.

Indiferent de tipul unității de alimentație publică din domeniul horeca pentru care ai nevoie de grătare profesionale, aceste echipamente sunt alegerea perfectă pentru a găti preparate culinare pe bază de carne, pește, fructe de mare sau legume.

Grătarele profesionale oferă avantaje precum nealterarea gustului preparatelor culinare, ușurința în a curăța și întreține aceste echipamente pentru bucătăriile profesionale, dar și absența fumului sau a murdăriei caracteristice pentru grătarele pe lemne sau pe cărbuni. Alege să beneficiezi de toate aceste avantaje și alege grătarele profesionale potrivite pentru restaurantul sau unitatea de alimentație publică pe care o deții.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE