Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Coronavirus Un băiețel de 5 ani din China, găsit singur în casă alături de bunicul decedat

Postat la: 28.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un copil din provincia chineză Hubei a fost de faţă la moartea bunicului şi a rămas singur în casă cu el din cauza carantinei impuse în contextul epidemiei de coronavirus, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.

Cazul care a generat reacţii dure pe reţelele de socializare. În districtul Zhangwan al oraşului Shiyan, unde au fost implementate „controale similare situaţiilor de război" pentru a liita răspândirea virusului, angajaţi ai serviciilor comunitare au găsit luni după-amiază un bărbat decedat în locuinţă.

Nepotul său de cinci ori şase ani era de asemenea în casă, a declarat Guo Ruibing, un oficial din districtul Zhangwan, citat de presa chineză şi de cotidianul britanic.

Oficialul chinez nu a putut confirma detaliile postate online referitoare la faptul că decesul se produsese în urmă cu câteva zile şi că nepotul supravieţuise mâncând biscuiţi. Întrebat de angajaţii comunitari de ce nu a cerut ajutor, copilul ar fi răspuns, potrivit unor surse:

„Bunicul a spus să nu ies, deoarece este un virus afară".

Guo Ruibing a declarat pentru site-ul guvernamental Hongxing News, că nu este posibil ca bătrânul să fi murit cu câteva zile înainte, deoarece în cadrul măsurilor luate de autorităţi, localnicii sunt verificaţi zilnic de angajaţii comunitari pentru a li se verifica temperatura corporală şi dacă au alimente.

Guo Ruibing a precizat că autorităţile vor stabili momentul exact al decesului şi cauza. Copilul a fost preluat de autorităţi. Tatăl acestuia este în provincia Guangxi şi nu poate reveni în Hubei din cauza măsurilor restrictive.

Întrebat dacă temperatura bătrânului era normală înaintea decesului, Guo Ruibing a răspuns: „Desigur, era normală".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE