Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Coronavirus contaminează şi bursele. Leul se întăreşte!

Postat la: 10.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Acţiunile de pe bursele internaţionale au înregistrat scăderi astăzi, ca urmare cifrei crescânde a deceselor de pe urma infectării populaţiei cu coronavirus, acestea depăşind numărul deceselor de pe urma SARS din 2002-2003, comentează analiştii financiari consultaţi de Reuters.

Câteva companii chinezeşti au înregistrat însă creşteri după prima zi de lucru, după un concediu prelungit impus de "blocada" contra răspândirii acestuia. Preţul obligaţiilor de stat şi titlurile de trezorerie au crescut azi pe majoritatea pieţelor de capital. Indicele BET al Bursei de Valori de la Bucureşti s-a apreciat cu 0,23%, în timp ce preţul titlurilor Romgaz de pe Bursa de la Londra au scăzut cu 0,73%.

Randamentul obligațiunilor din Grecia pe 10 ani a scăzut la un nivel minim record. Dacă Euro şi-a revenit după cinci zile consecutive de pierderi, dolarul a scăzut după trei zile de ascensiune. Acțiunile din Asia nu au fost niciodată atât de ieftine în raport cu stocurile din SUA. Principalul indice al Irlandei a scăzut cu 1,2%, mişcare provocată în principal de bănci, după ce partidul naționalist irlandez Sinn Fein a obținut aproape un sfert din voturile de la alegerile generale din weekend.

Indicele All Country World din MSCI, care urmărește acțiunile în 47 de țări, a scăzut cu 0,14%. Banca Populară a Chinei a intervenit în şedinţa de luni pentru stabiliza yuan-ul. Preţul unciei de aur se apropie de 1.600 de dolari, o creştere spectaculoasă în ultima lună. Jucătorii pe aur au avut un randament de 19% pe un an, randament care nu s-a mai înregistrat din perioada crizei din 2009. Leul s-a apreciat în condiţiile tulburărilor de pe pieţele europene şi a incertitudinilor legate de coronavirus.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE