Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Coroane dentare metalo-ceramice vs integral ceramice

Postat la: 28.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Știai că un singur dinte distrus poate să te pună față în față cu numeroase probleme, precum: atrofiere osoasă, masticație greoaie, diferite migrări dentare? Din fericire, odată ajuns în cabinetul medicului stomatolog, vei realiza că există o mulțime de variante prin care îți poți restaura dintele afectat. Pe piață există numeroase modele de coroane dentare - lucrări protetice care îmbracă dintele, după ce a fost tratat, pentru a-i reda frumusețea și strălucirea.

În cele ce urmează, vei descoperi care este diferența dintre coroanele dentare metalo-ceramice și cele integral ceramice. În primul rând, vei observa că prețul coroanei metalo ceramice este, de cele mai mult ori, ușor mai scăzut față de prețul celor realizate integral din ceramică. Apoi, există și alte aspecte la care ar trebui să te gândești înainte de a lua o decizie. Hai să analizăm fiecare tip de coroane dentare în parte!

Ce sunt coroanele metalo-ceramice?

Coroanele metalo-ceramice sunt cunoscute atât pentru rezistență îndelungată, cât și pentru fiabilitate. Acestea sunt folosite cu precădere pentru a salva dinții din părțile laterale, cei care au un rol cheie în procesul de masticație. După cum le spune și numele, coroanele sunt alcătuite dintr-un strat metalic (în general, aliaj nichel-crom ori cobalt-crom) care este completat, pe partea vizibilă, de un strat din material ceramic.

În general, coroanele dentare sunt din ce în ce mai estetice, dar nu putem nega faptul că cele realizate integral din ceramică sunt mult mai aspectuoase. Astfel, daca este necesar să îți refaci dinții frontali, probabil că medicul stomatolog îți va recomanda coroane integral ceramice.

Top motive pentru a alege coroane metalo-ceramice

Revenim la coroanele metalo-ceramice și îți propunem să arunci o privire asupra celor mai importante motive pentru care acestea pot reprezenta o decizie corectă:

  • Coroanele metalice asigură un aspect estetic frumos, restabilindu-ți zâmbetul natural. Pe de altă parte, trebuie să știi că în acest caz se poate observa inelul metalic, așezat la baza coroanei;
  • Coroanele metalo-ceramice se adaptează mult mai bine, spre deosebire de coroanele integral ceramice, datorită structurii din metal;
  • Așa cum spuneam încă de la începutul articolului, coroanele metalo-ceramice sunt mai accesibile la preț față de alte modele disponibile pe piață.

Reține și faptul că gingiile pot căpăta o culoare ușor albastră atunci când intră în contact cu metalul. În plus, ar fi indicat să-ți întrebi medicul despre posibilele reacții alergice.

Ce sunt coroanele integral ceramice?

Coroanele integral ceramice sunt lucrări protetice 100% compatibile cu organismul uman, fiind realizate doar din material ceramic. În acest caz, structura coroanei este reprezentată de nucleul central, un nucleu realizat din porțelan sinterizat. Coroanele realizate integral din ceramică sunt translucide, ceea ce le oferă o estetică superioară, fiind adesea comparate cu dinții naturali și sănătoși.

Top motive pentru a alege coroane integral ceramice

Coroanele integral ceramice vin însoțite de numeroase avantaje și, odată ajuns pe scaunul medicului stomatolog, îți va fi ușor să faci alegerea potrivită pentru nevoile tale. Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le cunoști:

  • Aspect estetic deosebit;
  • Compatibilitate perfectă cu organismul uman;
  • Rezistență și durabilitate;
  • Confort.

Coroane metalo-ceramice sau integral ceramice. Tu ce alegi?

În ceea ce privește alegerea potrivită nevoilor tale, cel mai important sfat pe care îl poți primi este acelea de a discuta cu medicul stomatolog. În urma consultației, acesta îți va recomanda cea mai bună alternativă.

Așadar, atât coroanele dentare metalo-ceramice, cât și coroanele dentare realizate integral din ceramică sunt lucrări protetice care îți pot reda funcționalitatea danturii, dar și strălucirea zâmbetului. Ambele opțiuni sunt avantajoase, dar decizia finală se va lua în funcție de propriile particularități.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE