Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Corneliu Porumboiu a plecat definitiv din România după ce a fost anchetat de DIICOT. Regizorul a pierdut și un contract important la Harvard

Postat la: 31.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Unul dintre cei mai buni regizori din România a plecat din țară. Corneliu Porumboiu s-a mutat cu familia în Franța. Și asta din cauza DIICOT, spun apropiații lui.

În octombrie 2021, nume sonore din industria fimului precum Corneliu Porumboiu, Ada Solomon, Vlad Păunescu sau Dragoș Vâlcu au fost puși sub acuzare de procurori pentru spălare de bani. "La data de 18.10.2021 am fost audiat de către DIICOT STRUCTRURA CENTRALĂ într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul invocat de DIICOT în sarcina mea şi a societăţii mele este în cuantum total de 26.555 Lei şi provine exclusiv din relaţia comercială dintre societatea mea cu un singur furnizor, derulată în anul 2014.

Acuzaţiile personale care mi se aduc rezultă din calitatea mea de administrator al societăţii. Niciuna dintre acuzaţiile care mi se aduc mie sau societăţii mele nu sunt adevărate, iar documentele care atestă netemeinicia acuzaţiilor vor fi prezentate în cadrul contestaţiilor pe care urmează să le formulez", a spus regizorul după ce a fost audiat de DIICOT.

Din cauza acestui dosar, Corneliu Porumboiu a pierdut un contract important cu Universitatea Harvard, scrie Libertatea. "Lumea filmului e extrem de sensibilă la reputație. Corneliu, care e un introvert, nu a spus public ce s-a întâmplat după aceea: el avea negociat, și gata de semnare, un contract pe doi ani cu Universitatea Harvard, din SUA, unde urma să predea în departamentul de Artă, Film și Studii Vizuale. Dar apariția numelui său în situația dosarului penal a făcut ca Universitatea să dea, politicos, înapoi", a povestit un apropiat pentru Libertatea.

Procurorii continuă cercetările în acest caz. "Dosarul aflat pe rolul DIICOT - Structura Centrală este în lucru, urmărirea penală nefiind finalizată până în prezent", a fost răspunsul Parchetului, conform sursei citate. Corneliu Porumboiu, fiul fostului arbitru Adrian Porumboiu, este unul dintre cei mai apreciați regizori din industria filmului european.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE