Corespondentul de război al Radio România în Ucraina a spus că Kievul bombardează blocurile propriilor cetățeni. Ucrainenii nu mai în cred în propaganda oficială!
Postat la: 28.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Jurnalistul Mario Balint (foto), corespondent de război al Radio România Actualități (RRA) - postul de radio al statului român - în Ucraina, a făcut câteva afirmații interesante în emisiunea „Drept la Țîntă", de la postul bănățean 9TV.
Mario Balint a spus, referitor la declarațiile despre pace ale lui Vasile Dîncu,fostul ministru al apărării, că o negociere între marile puteri va trebui să aibă loc, iar „Ucraina nu este decât un instrument" prin care se „stabilesc parametrii acestei păci".
„Este clar că Ucraina are nevoie de pace la un moment dat și pacea nu poate fi negociată decât de marile puteri, SUA, în primul rând și Rusia. Europa, mai târziu, este doar un ataș la motocicleta de război a SUA.
Această negociere va trebui să aibă loc la un moment dat, iar Ucraina nu este decât un instrument prin care se stabilesc parametrii acestei păci. Dar o negociere va trebui să existe. Dacă ați fost atenți, în ultimele zile s-au deschis canalele de comunicare, care au fost închise timp de 8 luni, între miniștrii apărării din SUA și Rusia.
Practic, aceste canale diplomatice, nu au sunat niciodată înalților oficiali și acum au început să sune. Este un semnal că se vor discuta anumite aspecte, în detaliu.
Vasile Dîncu a fost decorativ, așa cum au fost și alții miniștri ai apărării în România. În ultimii 20 de ani, de când România trimite trupe în cadrul coalițiilor multinaționale, România a avut doar doi miniștri ai apărării: Ioan Mircea Pașcu și Sorin Frunzăverde. În rest, doar politruci plasați în fruntea acestui minister", a spus Mario Balint la emisiunea realizată de jurnalistul Cosmin Țîntă.
Comentând zvonurile privind folosirea României pentru un atac asupra Rusiei, jurnalistul RRA consideră că rușii nu vor ataca un teritoriu al NATO, dar trebuie ținut cont de istorie: România are cea mai lungă graniță cu Ucraina, iar în 1941, Germania a declanșat atacul asupra URSS și din țara noastră.
„Rusia nu cred că va ataca niciodată un teritoriu al NATO, fie că e vorba de Polonia, România sau Țările Baltice, se declanșează ceva mai urât decât este acum.
România are cea mai lungă graniță cu Ucraina, în momentul de față. Operațiunea „Barbarossa", din 1941, s-a declanșat și de pe teritoriul României", a explicat Mario Balint.
Prezent cu regularitate în Ucraina, în prima linie, Mario Balint a spus că războiul este altfel decât este anunțat la televizor. Jurnalistul a spus că ucrainenii de rând nu mai cred în „propaganda oficială" a Kievului, dar nici în promisiunile rușilor.
La un moment dat, Balint a spus că ucrainenii își bombardează blocurile propriilor cetățeni. Întrebat explicit de către moderator, jurnalistul a răspuns „Absolut":
„Războiul la fața locului arată altfel decât la televizor. Nu se compară cu ce vedem la televiziunile de știri, pentru că propaganda a ajuns la o dimensiune pe care n-aș fi anticipat-o cu câțiva ani de zile în urmă. Nici ucrainenii de rând, care suportă direct costurile acestui conflict, nu mai cred în propaganda oficială ucraineană. Posturile de televiziune sunt conectate la postul oficial și buletinele de știri se fac organizat, în mod unitar, pentru toate televiziunile. Și nu-i mai cred nici pe ruși, care și-au luat anumite angajamente față de populațiile din cele patru regiuni și acum nu se țin de cuvânt.
Ca un exemplu direct: eram la Korabielnîi, o suburbie a Nikolaevului, la 16 km spre Herson și la 60 de km de capitala provinciei (Herson), acest mic orășel muncitoresc este lovit aproape zilnic de rachete rusești. Blocurile sunt lovite la etajele superioare, în partea stângă, atunci când rușii sunt în ofensivă și sunt lovite la parter și etajul unu în partea dreaptă, atunci când sunt în retragere. Oamenii de acolo ne spun: noi avem indicator al situației de front, știm exact ce se întâmplă, după cum cad rachetele.
„Rachetele vin toate părțile pe blocurile sărmanilor oameni"
Absolut.
„Inclusiv din partea ucraineană"
Absolut!"
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
A murit Gabriel Cotabiță in urma unui accident vascular cerebral
Cunoscutul cântăreț Gabriel Cotabiță a murit în urma unui accident vascular, la doar 69 de ani. Acesta era internat în spital.
-
Zi neagră în lumea muzicală: Marius Bațu, fost membru al legendarei formații Pasărea Colibri, s-a stins din viață
Marius Bațu, unul dintre cei mai iubiti și respectați cântăreți de muzică folk din România, a murit vineri seara, la vârsta de 65 de ani.
-
Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
Angela Merkel, care, în noile sale memorii, îşi exprimă temerile cu privire la ordinea democratică occidentală cu Donald Trump ca preşedinte al SUA, şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea profundă cu privire la rolul exagerat pe care îl va juca Elon Musk în administraţia lui Trump.
-
Ce răspunde Vladimir Putin referitor la utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor rusești de către Ucraina
Discursul televizat al lui Vladimir Putin cu privire la utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor rusești de către Ucraina și răspunsul Moscovei:
-
Varșovia - 12 minute. Londra - 20 de minute. Presa de stat rusă anunță cât face noua rachetă până în marile capitale europene
Rusia continuă amenințările pentru țările care susțin Ucraina. Televiziunea de stat RT (fosta Russia Today) a prezentat o hartă cu cât durează zborul noii rachete Oreșnik (Alun) până în mari capitale europene. Sunt vizate state care susțin puternic Kievul.
-
Conferința pentru mediu s-a blocat la bani. Țările bogate nu mai vor să plătească pentru națiunile mici, sărace sau în curs de dezvoltare
Negocieri între aproape 200 de ţări continuă în prelungire, sâmbătă, la Conferinţa ONU privind modificările climatice, la Baku, după ce ţările în curs de dezvoltare au respins o primă ofertă a unui angajament financiar a ţărilor bogate.
-
Reacția furioasă a lui Biden: Mandatele de arestare emise de CPI sunt "scandaloase"!
Joe Biden, președintele Statelor Unite, a descris ca „scandaloase" mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internațională (CPI) pentru premierul și ministrul apărării din Israel, conform unui comunicat al Casei Albe.
-
Donald Trump, Viktor Orban și Marcel Ciolacu au avut o convorbire telefonică
Președintele ales al SUA, Donald Trump, premierul maghiar Viktor Orban și premierul român Marcel Ciolacu au purtat, vineri, o convorbire telefonică de aproximativ 30 de minute.
-
Greenpeace câștigă procesul împotriva mega proiectului Neptun Deep: Pericol major în Marea Neagră
Greenpeace România a câștigat primul proces în legătură cu proiectul Neptun Deep. Tribunalul București obligă Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Institutul Grigore Antipa să comunice studiile de ecotoxicitate care au stat la baza elaborării Raportului Integrat de Mediu pentru proiectul Neptun Deep.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ucrainienii cuceresc pas cu pas școlile românești. Bucureștiul tace
- 2.Germania se afă într-o pană de curent ecologic cu consecințe uriașe: Se prăbușeste intregul proiect REPowerUE
- 3.Urmărirea locației telefoanelor a scăpat de sub control. Iată cum să te aperi
- 4.Congresul SUA vrea să interzică părți din Biblie care menționează că Iisus Hristos a fost ucis de evrei
- 5.S-a impus taxă pentru românii care scot bani cash de la bancomate! Iată care este motivul
- 6.Șoșoacă: "Pe Simion l-am prins in pat cu șoferul la hotel. Aveam cameră perete-n perete cu el, nu e prea straight, dimpotrivă!" VIDEO
- 7.Cea mai intrigantă teorie a conspirației: O carte scrisă la anul 1896 ar dovedi că Donald Trump e Ultimul Presedinte al SUA inainte de Sfârșitul Lumii
- 8.Regele Charles e somat să facă un anunț istoric înainte ca grupul condus de Mark Zuckerberg să bulverseze omenirea
- 9.Canada începe eutanasierea victimelor vaccinului COVID-19. Medicii din Ontario au omorât asistat in primul caz al unei comisii speciale
- 10.Ce înseamnă pentru Europa sistarea gazelor rusesti catre Austria. Suntem în pragul unei noi crize energetice catastrofale?
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu