Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Consilierul lui Biden l-a sunat pe consilierul lui Iohannis. Ce au discutat

Postat la: 05.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA, Jake Sullivan, și omologul său român, Ion Oprișor, au discutat miercuri, la telefon, despre situația din Ucraina, despre consolidarea NATO și despre încercările Bucureștiului de a reduce dependența față de livrările de energie din Rusia. Acest lucru a fost relatat într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al Casei Albe.

„Consilierul pe probleme de securitate națională, Jake Sullivan, a discutat astăzi la telefon cu consilierul prezidențial român pe probleme de securitate, Ion Oprișor. Aceștia au făcut un schimb de opinii cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Ei au subliniat angajamentul continuu de a sprijini Ucraina, de a impune costuri Rusiei și de a consolida flancul estic al NATO. Domnul Sullivan și-a exprimat aprecierea pentru furnizarea generoasă de asistență umanitară din partea României pentru ucrainenii care fug de violențele rusești. De asemenea, a transmis sprijinul SUA pentru eforturile României de a-și diversifica în continuare aprovizionarea cu energie, îndepărtându-se de sursele rusești, ajutând în același timp vecinii, precum Moldova, să facă același lucru", se arată în comunicatul Casei Albe.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE