Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Conflictul Transnistria: Moldova a refuzat să își cedeze MIG-urile către Ucraina!

Postat la: 06.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cele 6 MiG-uri vor rămâne la Mărculești. Republica Moldova a refuzat să le ofere armatei ucrainene. „Președintele Parlamentului a reiterat că, potrivit statutului de neutralitate al Moldovei, nu putem detașa echipament militar în alte țări", a spus Aurica Jardan, consiliera președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

Ieri, în cadrul vizitei de la Kiev, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, a solicitat Republicii Moldova oficial cele 6 MiG-uri pentru a le repara și a le oferi armatei din Ucraina. Publicația ucraineană pravda.ua, cu referință la surse de încredere, susține că Moldova a refuzat să vândă Ucrainei avioanele de luptă MiG, pe care le are în dotare. Motivul invocat de sursele publicației ucrainești ar fi „frica guvernării de la Chișinău de a supăra Rusia" în urma unei astfel de decizii. În consecință, relațiile dintre cele două state vecine ar fi devenit tensionate și reci.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a evitat să răspundă dacă Kievul a solicitat de la Moldova să ofere 6 avioane MiG. În cadrul unei conferințe de presă, Gavrilița a declarat că „în ceea ce privește asistența pe plan militar, sunt țări mult mai bine dotate, care au reziliența internă, economică, energetică, pentru ca să ofere acest ajutor". Relatiile dintre Moldova si Ucraina au inceput sa se raceasca si legat de Transnistria si de o posibilia invazie a rusilor in republică. Moldova ar fi prinssa ca intr-un cleste intre rusi si ucrainieni, fiind târâtă fara voia ei in razboi.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE