Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Conducerea Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, în dialog cu Asociația Grânarii Iași la vizita de lucru din porturile Constanța și Galați

Postat la: 08.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Problemele ridicate recent la evenimentul Agriventura organizat de către asociația Grânarii Iași au avut ecou la Bruxelles. După ce vicepreședintele Copa și Cogeca, Max Schulman, a făcut o serie de observații în urma discuțiilor de la Iași cu fermierii români, o delegație formată din eurodeputați ai Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European efectuează astăzi și mâine o vizită de lucru pentru a analiza situația din Porturile Constanța și Galați, grav afectate de blocajele cauzate de transporturile de cereale ucrainene.

Misiunea îi include pe europarlamentarii Norbert Lins, președintele Comisiei pentru Agricultură a forului legislativ european, Daniel Buda, vicepreședinte, Herbert Dorfmanm și Martin Hlaváček.

Vocea fermierilor din regiunea Moldovei va fi reprezentată de directorul Simona Man și vicepreședintele asociației, Dan Tiberiu Stan. Printre problemele care vor fi ridicate în dialogul cu oficialii europeni se numără blocajele și problemele logistice din porturile Constanța și Galați, costurile ridicate și lipsa mijloacelor de transport pentru fermierii români, dar și posibilitățile limitate de depozitare pentru cereale locale și ucrainene.

De la începutul invaziei Federației Ruse în Ucraina, peste 1 milion de tone de cereale au trecut prin porturile Constanța și Galați. Mai multe lucrări de infrastructură au fost efectuate de autoritățile române pentru a facilita accesul produselor ucrainene. Fermierii români atrag atenția că aglomerația din porturi, creșterea prețului la transport și soluțiile reduse de depozitare determină erodarea prețurilor de producție internă ale produselor agricole și un regres de competitivitate în raport cu alte state membre ale Uniunii Europene. Aceștia vor solicita măsuri compensatorii la nivel european care să țină cont de specificul agriculturii românești și de proximitatea față de conflictul ruso-ucrainean.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE