Concurs trucat pentru postul de secretar general al Consiliului Legislativ
Postat la: 09.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

Pe data de martie 2016 a avut proba scrisa a candidatilor inscrisi pentru ocuparea postului de „secretar general- inalt functionar public" al Consiliului Legislativ. In aparenta, totul parea in regula, insa ulterior ca acest post era deja adjudecat, iar concursul era doar o simulare ca sa se acopere de hartii conducerea Colegiului Legislativ. De ce?
Pentru ca la acest concurs s-au inscris doar doi candidati. Unul a fost Danut Sandulescu, fost director la Camera Deputatilor si ex secretar general al Ministerului Tineretului si Sportului, iar cel de al doilea Ionut Duli Mazâlu, consilierul presedintelului Consiliului Legislativ- Dragos Dan Serban Iliescu. Insa, surpriza. Peste 50% din subiectele de concurs au vizat proceduri legislative privind achiziitile publice, adica cam cu ceea ce se ocupa consilierul Ionuț Duli Mazâlu, desi aceata tematica nu ocupa in bibliografia de concurs nici 5%.
Ca atare, concursul a fost doar o formalitate pentru consilierul presedintului Consiliului Legislativ care a fost declarat castigator fara nicio ezitare. Insa, surprinzator, Ionut Duli Mazâlu a dat concurs pentru ocuparea postului de secretar general in timpul programului de la consiliul Legislativ. Nici macar de ochii lumii, aceata n-a catadicsit sa-si ia liber sau o zi de concediu pentru a participa la concurs.
Afaceri imobiliare off-line și ceva incompatibilități interesante pentru ANI
Participarea la acest concurs a lui Ionuț Duli Mazâlu si adjudecarea postului ridica mari semne de intrebare asupra legalitatii concursului. In primul rand, el este consilierul presedintelui Dragos Dan Serban Iliescu. Or, la articolul 10 ale Legii 73//1993 pentru infiintare, organizarea si functionarea Consiliului Legislativ prevede clar ca un consilier „este numit de presedinte si trebuie sa aiba o pregatire juridica superioara, o buna reputatie morala si profesionala si o vechime de cel putin 15 ani in activitatea juridica".
Insa, potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Ionuț Duli Mazâlu nu a facut dovada ca "are vechime de cel putin 15 ani in activitatea juridica" si ca are „o buna reputatie morala si profesionala". In schimb, are ceva probleme cu declaratia de avere ceea ce l-a face interesant pentru inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Desi este functionar public, el nu si-a mentionat afacerile in declaratia de avere si in cea de interese. Pentru ca el se ocupa cu vanzarea de terenuri si case in zona municipiului Slobozia, asa cum chiar el se prezinta pe acest site cu nume, telefon sia dresa de mail.
Mai mult, in declartia de avere postata anul trecut pe site-ul Consiliului Legislativ, Ionuț Duli Mazâlu precizeaza ca detine doua apartamente in Bucuresti de 165 mp si respectiv 175 mp, o casa de vacanta la Sinaia de 173 mp si un spatiu comercial de 32 mp in Slobozia. Dar, surprinzator la aceasta zestre imobiliara de invidiat, consilierul presedintelului Consililului Legislativ nu are niciun metru patrat de teren aferent acestor imobile. Oare casa de vacanta este suspendata ori e pe vreun lac sau pe apa Prahovei? In plus, din declaratia de avere nu reiese ce se intampla cu spatiul comercial de la Slobozia: este inchiriat sau ce activitate se presteaza in acel spatiu. Ionuț Duli Mazâlu mai precizeaza ca detine un Land Rover si BMW si ca a imprumuta pe o persoana fizica cu 85.000 de euro.
Din postura consilier al presedintelui Consiliului Legislativ care deruleaza afaceri imobiliare este cam incompatibil cu statutul de functionar public. Dar ce mai conteaza aceasta „mica" incompatibilitate si cele cateva dedicatii de la concurs, cand deja Ionuț Duli Mazâlu a fost alesul favorit al presedintelui Dragos Dan Serban Iliescu ca sa ocupe postul de secretar general Consiliului Legislativ. Oare ce vor spune cei doi presedinti ai Camerei Deputatilor si Senatului, Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu, de aranjamentul girat de presedintele Dragos Dan Serban Iliescu pentru postul cu dedicatie de secretar general al Consiliului Legislativ, mai ales ca acest concurs este contestat?
DREPT LA REPLICA:
Consiliul Legislativ a luat la cunoștință cu surprindere de conținutul articolului intitulat ,,Concurs trucat pentru postul de secretar general al Consiliului Legislativ", apărut în ediția online Ziua News, postat în data de 9 martie 2016, ora 10:50, sub semnătura generică "Ziua News" și constată că textul articolului reflectă o abordare superficială asupra unei proceduri de concurs aflată încă în derulare.
Pentru corecta informare a opiniei publice, Serviciul de Relații Externe, Protocol, Presă, Petiții și Relații cu Publicul al Consiliului Legislativ a fost abilitat de Președintele Consiliului Legislativ să solicite administratorilor site-ului ,,www.ziuanews.ro" publicarea unui drept la replică.
Așa cum rezultă din dreptul la replică pe care vi-l trimitem alăturat (în format pdf și word), aserțiunile autorului sunt neconforme cu realitatea. De aceea, vă solicităm să publicaţi dreptul la replică anexat, în aceleaşi condiţii ca articolul invocat, în vederea rectificării informaţiilor prezentate opiniei publice, deoarece acestea nu sunt conforme realităţii şi sunt de natură să aducă atingere imaginii şi prestigiului Consiliului Legislativ, precum şi membrilor acestei instituţii.
Consiliul Legislativ îşi exprimă speranţa că, pe viitor, pentru asigurarea unei informări corecte şi obiective a opiniei publice, Ziua News va solicita şi punctul de vedere al instituţiei noastre, înainte de publicarea unui articol, evitând astfel erorile de informare a opiniei publice.
Cu deosebită considerație,
Bogdan Dobrescu
Șef Serviciu
Consiliul Legislativ
În legătură cu articolul "Concurs trucat pentru postul de secretar general al Consiliului Legislativ", apărut miercuri, 9 martie 2016, în ediția online Ziua News, articol ce conține informații neconforme cu realitatea, în virtutea dreptului la replică și pentru o corectă informare a opiniei publice facem următoarele precizări:
1. Pentru a asigura transparența deplină a concursului pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a unui post de secretar general - înalt funcţionar public - al Secretariatului Consiliului Legislativ, scoaterea acestui post la concurs a fost publicată într-un cotidian de circulație națională, în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, și pe pagina de internet a Consiliului Legislativ, fiind preluat și de site-ul posturi.gov.ro.
2. În considerarea postului scos la concurs, au fost desemnați ca membri în Comisia de concurs, respectiv în Comisia de soluționare a contestațiilor, persoane din afara Consiliului Legislativ, care au calitatea de înalți funcționari publici. Aceștia au fost nominalizați în comisiile respective de Senat și Camera Deputaților, la cererea Consiliului Legislativ.
3. Domnul Mazâlu Duli Ionuț nu este consilierul președintelui Consiliului Legislativ. El ocupă funcția publică de consilier la Sectorul de legislație penală și contravențională din cadrul Secției de drept public, fiind unul dintre cei 22 de consilieri-funcționari publici din Consiliul Legislativ.
4. Vechimea necesară pentru ocuparea funcției publice de consilier în cadrul Consiliului Legislativ este de 7 ani, nu de 15 ani, și nu este reglementată de art. 10 din Legea nr.73/1993, ci de art. 18 din același act normativ. Domnul Mazâlu Duli Ionuț îndeplinea la data numirii în funcția publică de consilier condițiile prevăzute de lege, inclusiv condiția de vechime în specialitate juridică.
5. Domnul Mazâlu Duli Ionuț nu lucrează în domeniul achizițiilor publice, ci în Sectorul de legislație penală și contravențională din cadrul Secției de drept public a Consiliului Legislativ, unde analizează aspecte din domeniul dreptului penal, dreptului procesual penal, regimului contravențiilor și al sancțiunilor contravenționale, având o vechime de peste 13 ani în Consiliul Legislativ.
6. Domnul Mazâlu Duli Ionuț s-a aflat în concediu legal de odihnă în perioada 29 februarie - 3 martie 2016, conform Notei de plecare în concediul de odihnă nr.R6/113/26.02.2016, proba scrisă a concursului având loc în data de 3 martie 2016.
7. În fiecare an, declarațiile de avere și de interese ale salariaților Consiliului Legislativ, inclusiv ale domnului Mazâlu Duli Ionuț, sunt actualizate, publicate pe pagina de internet a Consiliului Legislativ și comunicate Agenției Naționale de Integritate.
Consiliul Legislativ
Serviciul de Relații Externe, Protocol, Presă,
Petiții și Relații cu Publicul
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Pana masivă de curent din Spania și Portugalia bagă UE în alertă - Reacția președintei Comisiei Europene
Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anuntat luni ca executivul european va monitoriza situatia din Pen ...
-
Cristina Trăilă a fost numită de Marcel Ciolacu în funcţia de secretar general al Guvernului
Cristina Traila a fost numita in functia de secretar general al Guvernului, printr-o decizie semnata de premierul Marcel ...
-
Blackout în mai multe țări din Europa! Ministrul Energiei, prima reacție: "Noi nu avem probleme la sistem!" Așa sa fie?
O pana uriașa de electricitate a afectat luni, 28 aprilie, intreaga Peninsula Iberica, lasand fara curent electric mai m ...
-
Utilizatorii cărora Facebook, Instagram sau TikTok le blochează conturile pot depune plângeri la ANCOM. În ce condiții se fac reclamațiile
Utilizatorii rețelelor de socializare Facebook, Instagram și TikTok ale caror conturi au fost inchise fara explicații po ...
-
S-a descoperit o terapie injectabilă care ajută inima să se vindece singură după infarct
O descoperire promitatoare in domeniul bioingineriei cardiovasculare ar putea imbunatati modul in care sunt tratati paci ...
-
Piața cripto are mari probleme: Peste 600 de milioane de dolari au fost lichidați în ultimele 24 de ore. Creșterea e de 130%
Pentru prima data in șapte saptamani, Bitcoin a depașit 93.000 de dolari, declanșand o schimbare in domeniu, care a dus ...
-
Dispar insectele și odată cu ele un întreg ecosistem: Agricultura intensivă cu seminte modificate genetic este principalul factor care generează acest fenomen
Insectele dispar intr-un ritm alarmant la nivel global, iar intensificarea agriculturii cu seminte modificate genetic es ...
-
Pământul e viu: Inima planetei bate o data la 26 de secunde
Acest fenomen este cunoscut sub numele de „microseismul de 26 de secunde" și a fost observat de cercetatori inca d ...
-
Geoingineria climatică: Guvernul Marii Britanii a alocat 50 de milioane de lire sterline pentru "întunecarea" Soarelui
Guvernul Marii Britanii ia in calcul lansarea unor teste experimentale menite sa reduca cantitatea de lumina solara care ...
-
Copiii care au avut Covid-19 au probleme extrem de grave: Efecte pe termen lung și foarte lung
Trei studii recente arata ca infectia cu SARS-CoV-2, virusul care cauzeaza boala Covid-19, lasa urme semnificative asupr ...
-
Adio celor mai utilizate bancnote din Europa: Procesul de retragere deja a început
Începand cu luna aprilie 2025, Banca Centrala Europeana (BCE) a inițiat un proces de retragere treptata din circu ...
-
Dezastru în noua Lege a Pensiilor: Erori majore de calcul. Pensionarii pierd sume enorme în fiecare lună
Noua Lege a pensiilor din Romania, intrata in vigoare in septembrie 2024, a generat numeroase controverse din cauza eror ...
-
Numerele care au marcat destinul Papei Francisc: Ce se ascunde în spatele fiecărui pas al său
Pe 21 aprilie, Papa Francisc s-a stins din viața, la varsta de 88 de ani, in cel de-al 89-lea an de viața. Timp de 12 an ...
-
Fenomen neobișnuit observat în Antarctica: O gaură gigantică de mărimea Elveției s-a deschis
Un fenomen neobișnuit care a atras atenția oamenilor de știința din intreaga lume, s-a petrecut in Antarctica. Un crater ...
-
Marionetele de la guvernare introduc impozite noi din 2025 care vizează și depozitele bancare ale populatiei
Veniturile din dobanzi bancare și alte investiții, care depașesc anumite praguri, sunt supuse de anul acesta contribuție ...
-
Cine va fi următorul Papă? După funeraliile Papei Francisc, urmează conclavul de alegere, al treilea din acest secol. Câteva indicii de urmărit
Vaticanul, ca stat independent, este o monarhie. Papa Francisc, ca și predecesorii lui, a fost un monarh, unul cu puteri ...
-
Trump declanșează goana după resurse în adâncuri: vrea minerit subacvatic, inclusiv în apele internaționale, cu riscuri uriașe pentru mediu
Președintele american Donald Trump a emis un ordin executiv prin care le cere secretarilor de la Interne și Comerț sa gr ...
-
Astronomii anunță un nou ciclu solar de 100 de ani. Schimbările de care vom avea parte în următoarele decenii
Un nou studiu sugereaza ca intensificarea recenta a activitații solare nu este intamplatoare, ci ar putea marca inceputu ...
-
Fiul unui director adjunct al CIA a murit pe front, luptând pentru armata rusă. „Cu inima sa nobilă și spiritul său de luptător"
Fiul unui director adjunct din CIA a fost ucis in aprilie 2024 in timp ce lupta pentru Rusia in razboiul din Ucraina. Mi ...
-
AEP, lovitură pentru George Simion: sesizează Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
Autoritatea Electorala Permanenta a transmis, vineri, o sesizare la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii ...
-
Transformarile necesare in casa odata cu venirea unui nou membru in familie
Venirea unui nou membru in familie este un moment plin de emotii si bucurie, dar aduce cu sine si o serie de provocari c ...
-
Avantajele unei spalatorii de rufe separate de baie
In amenajarea locuintei, fiecare detaliu conteaza, mai ales cand vine vorba de spatii functionale precum spalatoria de r ...
-
Acordul-cadru pentru Ucraina: Aceste condiţii reprezintă oferta finală a Statelor Unite pentru ambele părţi
Reuters publica textul unui set de propuneri pentru a pune capat razboiului Rusiei in Ucraina, care au fost prezentate o ...
-
Cercetătorii români au creat pâinea anti-ageing. Ce o face diferită de cea obișnuită și cum incetineste imbatranirea
O echipa de cercetatori romani vine cu o inovație remarcabila in domeniul nutriției funcționale: o paine imbogațita cu f ...
-
Judecătorii au suspendat decizia CCR de anulare a alegerilor: Decizia înseamnă 'Turul II înapoi'
Judecatorii de la Curtea de Apel Ploiești a acceptat contestația privind suspendarea deciziei Curții Constituționale pri ...
-
Descoperire uluitoare: microbi de acum 830 de milioane de ani care ar putea fi în viață
O echipa de geologi tocmai au descoperit microbi prinși in cristale de halit (clorura de sodiu, sare gema) care dateaza ...
-
Așa s-au bulucit si la vaccin. Românii se înghesuie să-și facă buletin electronic. Toate programările pentru luna aprilie sunt ocupate
Interesul pentru buletinul electronic este uriaș. Desi nu inteleg exact care ii este rostul si care ar fi avntajele, dar ...
-
Ce s-ar întâmpla dacă SUA ar recunoaște unilateral anexarea Crimeei de către Federația Rusă
Daca SUA ar accepta sa recunoasca suveranitatea Rusiei in peninsula Crimeea, anexata ilegal in 2014, situația internațio ...
-
Medicul care l-a vegheat pe Papa Francisc povestește ultimele clipe din viața acestuia: "L-am găsit cu ochii deschiși"
Sergio Alfieri, medicul care i-a fost alaturi Papei Francisc in cele mai grele clipe, a rememorat cu voce tremuranda ult ...
-
Apocalipsa după Simpson: Profeții, papi, moartea liderilor și războiul final
La 88 de ani, in Lunea Paștelui, a murit Papa Francisc. Iar daca Învierea simbolizeaza o noua viața, atunci ce ins ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu