Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Concediu menstrual: Prima țară din UE care oferă femeilor zile libere în fiecare lună!

Postat la: 13.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Femeilor care suferă de dureri severe ale menstruației li se poate permite să-și ia până la trei zile libere de la muncă în fiecare lună, conform unui plan de reformă care urmează să fie aprobat de guvernul Spaniei săptămâna viitoare.

Potrivit sursei citate, ar fi o premieră în Europa, deși există mai multe țări din Asia - printre care Japonia, Coreea de Sud și Taiwan - care oferă concedii similare. Studiile anterioare estimează că 60% până la 90% dintre femeile tinere din întreaga lume suferă de dismenoree - dureri severe ale menstruației - iar în Spania, aproximativ 75% dintre femei sunt afectate, deși cifrele exacte sunt greu de verificat, potrivit Jurnalului Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică. Secretarul de stat pentru egalitate și împotriva violenței de gen, Ángela Rodríguez, a declarat pentru El Periodico că noile legi vor aduce beneficii celor care suferă de perioade deosebit de dureroase.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE