Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Compania Tech lansează cabine de asistență medicală „CarePod" care folosesc IA în loc de medici

Postat la: 23.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

IA a preluat deja locurile de muncă ale multor profesioniști, de la scriitori și coderi la designeri grafici. Acum, cu toate acestea, este pregătită să preia rolul de medic prin tehnologii cum ar fi Forward Health's CarePod, o cabină cu aspect futurist în care oamenii pot intra pentru a primi servicii medicale.

Aceste birouri portabile de medici autonomi folosesc senzori inteligenți, scanere corporale și algoritmi capabili să ofere diagnosticare oamenilor în locul personalului medical tradițional, cum ar fi doctorii și asistentele. Potrivit companiei, unele dintre sarcinile care CarePods pot efectua includ tampoane pentru gât, citirea tensiunii arteriale și extragerea sângelui.

Pentru a utiliza un CarePod, un individ merge până la ușa sa și folosește dispozitivul mobil pentru a-l debloca. Apoi intră în camera goală și se așează pe un scaun în fața unui ecran tactil mare. O voce feminină le ghidează pe parcursul întregului proces, iar podeaua este echipată cu un inel strălucitor care arată locația scanerului corporal complet. Un sertar ascuns conține echipamentul necesar pentru efectuarea oricăror teste medicale necesare.

Utilizatorii pot alege dintr-o gamă de servicii și aplicații legate de probleme de sănătate specifice și afecțiuni. Totul, de la screening-ul diabetului și managementul greutății până la testarea tiroidei și sănătatea ficatului sunt acoperite. Există, de asemenea, o opțiune de scanare a întregului corp.

Dacă, de exemplu, un utilizator selectează opțiunea de sănătate a inimii, un sertar se va deschide și le va prezenta un senzor, pe care vor fi instruiți să-l plaseze împotriva inimii lor. Odată ce evaluarea sa este finalizată, acesta va afișa diagnosticul pe ecran. În cazurile în care o persoană are nevoie de mai mult tratament, unul dintre medicii companiei se va uita peste constatări în timp real și va oferi o rețetă sau instrucțiuni suplimentare în câteva minute.

Compania declară că măsoară tensiunea arterială cu ajutorul unei cătușe fără fir pentru braț, în timp ce un scaner se ocupă de testarea pielii, iar un dispozitiv de colectare de unică folosință, fără ac, efectuează teste de sânge. Există, de asemenea, tampoane pentru boli, cum ar fi gâtul streptococului și COVID-19. Deși Forward Health a spus că păstăile pot testa pacienții pentru infecțiile cu transmitere sexuală, detaliile privind modul în care funcționează testele nu sunt disponibile.

Accesul la aceste stații costă 99 de dolari pe lună, ceea ce include utilizarea aplicațiilor lor de sănătate, vizite virtuale la medic și asistență 24/7 pentru echipa de îngrijire. Asigurarea nu este acceptată. Fiecare capsulă are un însoțitor în exterior, care îl servește între utilizări și poate răspunde la întrebările de bază, deși nu sunt medici și nu vor intra în capsulă cu pacientul.

Adrian Aoun, CEO și Co-Fondator al Forward Health, care a condus anterior proiecte speciale la Google, a declarat că ar dori ca birourile doctorilor să fie înlocuite de aceste sisteme. El a spus TechCrunch: „Practic, ceea ce fac eu este să migrez încet fiecare lucru de la un doctor și o asistentă la hardware și software. Nici nu credem că ar trebui să existe un cabinet medical. Credem că este de domeniul trecutului".

El a explicat că sistemul analizează în mod constant cele mai recente lucrări de cercetare și le folosește pentru a rafina IA folosit pentru a crea planurile sale de îngrijire. De asemenea, utilizează o securitate robustă pentru controlul accesului și criptarea datelor. Acesta spune că intimitatea pacienților este primordială și că datele pacienților sunt întotdeauna protejate și nu sunt vândute terților. În plus, deoarece nu acceptă o asigurare, singura dată când fac schimb de anumite date este atunci când cineva este îndrumat către un specialist.

CarePods va fi instalat în mall-uri, clădiri de birouri și săli de gimnastică din toată țara, începând cu marile orașe precum New York City și Chicago.

Unii oameni salută gândul de a nu fi nevoiți să vadă un doctor real, fie că vizitele personale îi fac nervoși, fie că pur și simplu nu au încredere în doctori. Mulți americani se plâng de timpi lungi de așteptare pentru programări, medici incompetenți, diagnostice greșite, programări în grabă și alte probleme care ar putea fi, probabil, eliminate cu soluții de acest gen.

Cu toate acestea, în multe dintre celelalte locuri de muncă pe care IA le-a înlocuit, la fel ca scriitorii și programatorii, o mulțime de nuanțe se pierd și există o mulțime de cazuri în care judecata umană pur și simplu nu poate fi înlocuită. Este greu să ai încredere în ceea ce spune o mașină când este vulnerabilă la atât de multe probleme, de la probleme tehnologice și breșe de date la hackinguri și rezultate inexacte. Doar timpul va spune dacă oamenii sunt dispuși să aibă încredere în datele lor medicale sensibile la aceste capsule.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE