ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Compania maghiară se spală pe mâini - Pagerele care au explodat în Liban nu s-au aflat niciodată în Ungaria

Postat la: 18.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Societatea ungară BAC, prezentată ca fiind producătoarea pagerelor folosite de către Hezbollah care au fost detonate marţi în Liban şi Siria, este un intermediar comercial, fără instalaţie de producţie sau operaţională în Ungaria, anunţă miercuri Budapesta.

„Aparatele respective nu s-au aflat nicodată pe teritoriul ungar", dă asigurări pe X un purtător de cuvânt al Guvernului, Zoltan Kovacs. „Această afacere nu ridică niciun risc la adresa securităţii naţionale" ungare, dă el asigurări.

Atacul de amploare a avut loc la doar o zi după ce peste 2 800 de persoane au fost rănite și 12 au fost ucise de explozia unor pagere în tot Libanul. Atât Hezbollah, cât și guvernul libanez au dat vina pe Israel pentru atac, primul promițând o "pedeapsă corectă" pentru explozie.

Imaginile au arătat dispozitive de comunicare rupte și arse în mijlocul unor scene de distrugere. The Guardian a văzut mai multe imagini cu un radio cu două căi ICOM IC-V82 care părea să fi explodat.

Israelul nu a revendicat niciunul dintre atacurile din cele două zile, dar rapoartele sugerează că această țară a reușit să plaseze explozibili în mii de pagere cumpărate de Hezbollah.

Conform unor surse din securitatea libaneză, agenția de spionaj israeliană Mossad ar fi plantat explozibili în mii de dispozitive înainte de detonarea acestora, într-o operațiune care ar fi fost plănuită cu luni în urmă.

Dispozitivele, fabricate de o companie maghiară cu licență pentru marca Gold Apollo din Taiwan, ar fi fost modificate.

ruparea susținută de Iran, Hezbollah, a promis răzbunare împotriva Israelului, iar războiul dintre cele două părți continuă să escaladeze. Armata israeliană a refuzat să comenteze, deși ce tensiunile în regiune cresc pe zi ce trece.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE